Ontdek de Biesbosch Wandelroutes: 5 Prachtige Wandelingen!

De Biesbosch is een uitgestrekt wandelgebied van zo’n 9000 hectare in Zuid-Holland en Noord-Brabant en bestaat uit zoetwater, getijdengebieden, wilgenvloedbossen en kreken. Het gebied is geschikt voor wandelen, maar ook per kano of fiets te ontdekken.

Het landschap wordt bepaald door water, moeras, riet en bossen en biedt een thuis aan talloze dieren- en plantensoorten.

Nationaal Park De Biesbosch

Mooiste Wandelroutes door De Biesbosch

Wandelen in De Biesbosch: Uniek Getijdengebied – 8 km

Op pad in een uniek getijdengebied
 • Tijd: 3.1 uur.
 • Afstand: 12,5 km.
 • Type: Wandelen.
 • Startpunt: Historische terp in Hegebeintum
op pad in een uniek getijdengebied thumb

Ontdek het unieke getijdengebied van Nationaal Park De Biesbosch te voet. Wandel door de kronkelende kreken, langs uitgestrekte eilandjes en rivieren met spectaculaire uitzichten op de omringende flora en fauna.

Tijdens deze wandeltocht kan je genieten van de rust en stilte van deze bijzondere omgeving, waar je de kans hebt om bevers, reeën en vele vogels te spotten. De route biedt voldoende mogelijkheden om uit te rusten en te genieten van het prachtige landschap.

Begin de tocht bij het Bezoekerscentrum Drimmelen, waar je de wandelroute kan volgen die je terugbrengt naar de startlocatie. Mis deze unieke ervaring in het hart van Nederland niet!

Jantjespad wandeling in Biesbosch – 4 km

Het Jantjespad
 • Tijd: 1.0 uur.
 • Afstand: 4 km.
 • Type: Bewegwijzerde route.
 • Startpunt: Spieringsluis, Werkendam, North Brabant
het jantjespad thumb

Het Jantjespad is dé perfecte route voor een kennismaking met de natte natuur van de Brabantse Biesbosch. De kronkelende route is 4 kilometer lang en loopt door het oude wilgenbos en het vogelparadijs ontstaan na hoogwater in de jaren negentig.

Start de wandeling bij parkeerplaats Jantjesplaats of het Biesbosch MuseumEiland. Spot onderweg vogels en wie weet loop je zomaar een bever tegen het lijf. Het is ook mogelijk om de route te combineren met andere routes vanuit Werkendam zoals Deeneplaat & Hoge Hof, beide 7 km lang. Beleef een ongelofelijk divers gebied met wilgenbos, kreken, lagunes en moeras. Ga op ontdekkingsreis in het natuurschoon van de Brabantse Biesbosch!

Wandeling Biesbosch: Water wint van land – 10 km

Waar water het wint van land
 • Tijd: 25.2 uur.
 • Afstand: 101 km.
 • Type: Ruige wandeltocht.
 • Startpunt: Station Eygelshoven (Kerkrade), Nederland
waar water het wint van land thumb

Ontdek de wonderen van de Biesbosch tijdens deze prachtige wandeling. Loop tussen ondergelopen akkers en woest wilgenbos, en geniet van kabbelende kreken en vissende vogels. Vergeet niet uit te kijken naar bevers, hun burchten en vraatsporen zijn vaak goed zichtbaar.

De route begint bij het Biesbosch MuseumEiland en kan gelopen worden met behulp van de gratis ANWB Eropuit app, waarop je op het kaartje kunt zien waar je bent. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingsreis in dit unieke stukje Nederland!

Getijdengebied vol Natuurpracht – 8 km

Nationaal Park De Biesbosch is een uniek getijdengebied ontstaan na de Sint-Elizabethsvloed in 1421. Het gebied wordt gekenmerkt door de combinatie van zoet en zout water, eb en vloed en zand- en slikplaten. Het natuurgebied herbergt een diversiteit aan flora en fauna, zoals riet en bies, wilgenbossen en diverse watervogels.

Wandel door het kletsnatte doolhof van kreken, rivieren en eilanden en bewonder het prachtige uitzicht. Het waterpeil in de Biesbosch kan bij vloed wel 2 meter stijgen en bij eb trekt de zee zich weer terug. Tijdens het wandelen kom je langs zand- en slikplaten waar de natuur volop groeit en bloeit.

Begin je wandeling bij het bezoekerscentrum en volg de bordjes om weer terug te komen op dezelfde plek. Het gebied biedt genoeg gelegenheid om uit te rusten en te genieten van de natuur. Wandelen door de Biesbosch is een unieke ervaring die je niet wilt missen!

Wandelen over de Natuurpracht – 8,5 km

De wandelroute door de Biesbosch is een must-see voor natuurliefhebbers. Tijdens deze route loop je langs de kronkelende kreken, door ruige wilgenbossen en de uitgestrekte rietvelden. Geniet van de stilte om je heen, terwijl vogels zoals de grote zilverreiger en de visarend over je heen vliegen.

Onderweg kan je ook een kano- of boottocht maken om nog meer van dit prachtige natuurgebied te ontdekken. En vergeet niet om je te vergapen aan de aalscholvers die hun vleugels drogen in de zon, terwijl de otters en bevers zich stilletjes terugtrekken in hun hol.

Begin je wandeling bij de parkeerplaats van de Biesbosch, volg de gele pijlen om de route te volgen en geniet van dit unieke stukje Nederland!

Plaats een reactie