Ontdek de Belgische Ardennen: 24 Prachtige Wandelroutes

Ben jij een echte wandelliefhebber? Dan moet je zeker een keer naar de Ardennen gaan! Hier vind je namelijk de mooiste wandelroutes van België. Of je nou van uitdagende hikes of ontspannende boswandelingen houdt, er is voor ieder wat wils. Vandaag deel ik met jou 24 prachtige wandelroutes in de Ardennen die je zeker niet mag missen.

Wandelen in de Ardennen

De Ardennen is een bekend natuurgebied in België en Luxemburg en staat bekend om zijn heuvelachtige landschap, dichte bossen en kabbelende rivieren. Wandelen in de Ardennen betekent genieten van de frisse lucht en de prachtige natuur om je heen. Of je nou een korte of lange wandeling wilt maken, er zijn genoeg routes om uit te kiezen. En voor de avontuurlijke wandelaars zijn er ook uitdagende hikes met steile klimmetjes en fantastische uitzichten. Kortom, de Ardennen is een ideale bestemming voor een heerlijke wandelvakantie.

Ontdek de Natuurpracht van de Ardennen met Deze 24 Adembenemende Wandelingen

Wandeling Tombeau du Géant in Botassart – 13,3 km

Tombeau du Géant wandeling in Botassart
 • Tijd: 3.3 uur.
 • Afstand: 13,3 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Onbekend
tombeau du geant wandeling in botassart thumb 1

Ontdek een van de mooiste wandelroutes in de Belgische Ardennen bij de Tombeau du Géant. Start je wandeling vroeg genoeg om een parkeerplek te bemachtigen. Het pad is niet al te moeilijk met enkele steile stukken. Wil je een uitdaging? Neem dan het steile pad links van het normale pad.

Na het dalen door het bos langs de Semois rivier vind je de perfecte picknickplek aan de ‘Moulin du Rivage’. Beklim dan de 31 meter hoge ‘Belvédère de Bouillon’ toren voor prachtig uitzicht op Bouillon. Daal vervolgens af door het bos naar de gezellige stad Bouillon voor heerlijk eten bij het terras van ‘L’Aristide’ en zelfgemaakt ijs bij ‘Artisan Glacier Pierre Gigot’.

De lange en korte wandeling (13 km en 5 km) brengen je beiden vlakbij de Semois rivier en voert je een stukje mee langs het water van de Graf van de Reus. Dit is trouwens meteen een ideale stop als je met kinderen op pad bent! In de zomer is het hier heerlijk vertoeven en kan je veilig het water in plonzen. Vergeet niet om af te sluiten met het hoogtepunt van de wandeling, ‘La passerelle du Moulin de l’Epine’.

Laddertjeswandeling Rochehaut: Adrenaline en Uitdaging – 5,2 km

Laddertjeswandeling van Rochehaut
 • Tijd: 1.2 uur.
 • Afstand: 5 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Rue de la Cense, 6838 Bouillon, België
laddertjeswandeling van rochehaut thumb 1

De Laddertjeswandeling in Rochehaut is een uitdagende wandelroute door het bos met mooie uitkijkpunten. Klim langs vier ladders en bewonder het prachtige uitzicht over de Semois rivier. Wees voorbereid op een steile klim en het overwinnen van hoogtes.

Start de route in het centrum van Rochehaut en volg de bewegwijzering van Route 43 (rode ruit) gedurende ongeveer 3 uur. Moeilijkheidsgraad 5/5 en geschikt voor mensen met een goede fysieke conditie. Kosten voor deze wandeling bedragen 5 euro.

Park voldoende parkeergelegenheid in en rond het centrum van Rochehaut en geniet van deze onvergetelijke wandelervaring!

Lac de Nisramont – 14 km wandelavontuur

lac de nisramont wandeling thumb

Deze wandeling rond het Lac de Nisramont is uitdagend en sportief, met flinke klimmen en afdalingen. Begin bij de indrukwekkende stuwdam van Nisramont en volg de rode ruit-bewegwijzering door het bos.

Onderweg kom je langs verschillende trapjes en rails om je evenwicht te bewaren tijdens de steile klimmen. Maar de moeite wordt beloond met adembenemende uitzichten op het meer en het omringende natuurschoon.

Vergeet niet om stevige wandelschoenen aan te trekken en picknickspullen mee te nemen, want de route duurt ongeveer 3,5 uur. En nog een pluspunt: je hond mag mee op deze avontuurlijke hike!

Fondry des Chiens Ardennen wandeling: Natuurwonder – 9 km

Fondry des Chiens wandeling in Viroinval
 • Tijd: 0.2 uur.
 • Afstand: 0.85 km.
 • Type: Wandel - mooiste.
 • Startpunt: Rue Orgeveau, 5670 Viroinval, België
fondry des chiens wandeling in viroinval thumb

De Fondry des Chiens is het natuurwonder van de Ardennen en wordt ook wel de Grand Canyon van België genoemd. Je wandelt langs en door de indrukwekkende rotsformatie van 20 meter diep en 100 meter lang. De route van 9 km begint bij het charmante Nismes en voert je door een dichtbebost woud langs de Viroin rivier.

Geniet van het fraaie panoramisch uitzichtpunt La Roche aux Faucons en passeer de kasteelruïnes van Dourbes. Onderweg kom je langs nog meer bijzondere ravijnen en kalkgrasland waarin wilde orchideeën groeien.

Wil je een uitdaging? Klim dan op de rotsformaties van de Fondry des Chiens. Eindigen doe je in Jardins d’O, het park van Nismes met een waterspeeltuin en prachtige vijver waar je ook een bootje kunt huren. Een onvergetelijke wandeling in de Ardennen!

Wandeltocht Bayehon Waterval: Groen en Mossig – 1,5 km

Route naar de waterval van Bayehon
 • Tijd: 2,5 uur.
 • Afstand: 12,6 km.
 • Type: Rondwandeling.
 • Startpunt: Route de Bayehon 64, 4960 Malmedy (Watermolen Ovifat)
route naar de waterval van bayehon thumb

Eenvoudige hike die leidt naar de wondere wereld van Bayehon Waterval. In het begin van de wandeling moet je de Bayehon rivier oversteken via een unieke brug en trap combinatie. Daarna volg je de rivier aan je rechterkant, terwijl je aan de linkerkant door een prachtig bos loopt. Vergeet niet om een kleine omweg langs de mossenpaden te nemen om te genieten van het sprookjesachtige uitzicht.

De waterval van Bayehon, die ongeveer 9 meter hoog is, is de trekpleister van deze wandeling. Wees wel voorzichtig tijdens de afdaling, want sommige delen van het pad zijn behoorlijk steil en verraderlijk glad.

Naast de waterval is er nog veel meer te ontdekken, zoals de Oude Eik en het prachtige bekkens, de rivier en het bosrijke gebied. Deze tocht biedt het perfecte achtergrondgeluid van de rivier en de adembenemende schoonheid van de natuur. En als bonus, keer je terug naar het startpunt.

Wandeling door het bos van Sedoz – 6 km

Ninglinspo in Sedoz
 • Tijd: 3.6 uur.
 • Afstand: 14,6 km.
 • Type: Wandeling langs een rivier.
 • Startpunt: Onbekend (geen exacte locatie genoemd in de tekst)
ninglinspo in sedoz thumb

Deze wandeling neemt je mee door het mooie bos van Sedoz. Een matige wandeling, perfect voor natuurliefhebbers die willen genieten van de schaduw en het groen om hen heen. Stevige wandelschoenen zijn sterk aanbevolen voor deze route.

Het vertrekpunt is de parkeerplaats in Sedoz, waar je de blauwe rechthoeken volgt om jezelf door het bos te leiden. Naast de schaduwrijke bomen ontdek je onderweg een aantal mooie uitzichten en gevarieerde flora en fauna.

Neem de tijd om te genieten van de prachtige omgeving en als je onderweg dorst krijgt, kun je voor een drankje terecht bij een van de gezellige terrasjes in het bos. Geniet van deze onvergetelijke wandeling in het hart van de Ardennen!

Panoramische wandeling – 13,3 km

Tombeau du Géant in Botassart
 • Tijd: 3.3 uur.
 • Afstand: 13,3 km.
 • Type: wandeling langs de oevers van de Semois.
 • Startpunt: Onbekend
tombeau du geant in botassart thumb

Deze wandeling bij ‘Tombeau du Géant’ in Botassart is niet voor watjes. Langs steile paden door het bos daal je af richting de Semois, om later terug te klimmen tot de panoramische toren ‘Belvédère de Bouillon’. Hier kun je genieten van een fraai uitzicht op Bouillon en omgeving. Door het bos daal je vervolgens af naar het gezellige Bouillon.

Onderweg kun je lekker picknicken bij ‘Moulin du Rivage’, je voeten verfrissen of genieten van een zelfgemaakt ijsje van ‘Artisan Glacier Pierre Gigot’. Vervolg de route langs de oevers van de Semois en door stille bossen. Maar het hoogtepunt blijft toch echt ‘La passerelle du Moulin de l’Epine’. Je moet het met eigen ogen zien om het te geloven!

Baraque Michel wandelroute: Prachtig landschap, brouwerijbezoek – 4,5 km/5,9 km/8,3 km

Baraque Michel in Jalhay
 • Tijd: 1.1 uur, 1.5 uur, 2.1 uur.
 • Afstand: 4,5 km/5,9 km/8,3 km.
 • Type: Wandel.
 • Startpunt: N68, 4950 Robertville, België
baraque michel in jalhay thumb

Start bij Baraque Michel in Jalhay en ontdek de mooiste wandelroutes in de Hoge Venen. Het landschap is werkelijk prachtig, vooral in de winter wanneer het sneeuwt. Bewonder de indrukwekkende vlonderpaden en bezoek een plaatselijke brouwerij zoals die van ‘Peak Beer’.

Wandel bijvoorbeeld naar het hoogste punt van België: Signal de Botrange. Nergens in België vind je een unieker landschap dan in de Hoge Venen. Bekijk ook de mogelijkheid om te overnachten onder de sterren in Robertville. Een aanrader in elk seizoen van het jaar!

18 km langs de rivier Lesse in Dinant

Langs de Lesse in Dinant
 • Tijd: 7 uur.
 • Afstand: 18 km.
 • Type: Zeer moeilijke route (5 blokjes zwart).
 • Startpunt: Onbekend
langs de lesse in dinant thumb

Wandel langs de Lesse in Dinant en geniet van de natuurlijke schoonheid van de Belgische Ardennen. Begin bij het indrukwekkende Kasteel van Walzin boven op de rots en steek de Lesse over via schilderachtige (trein)bruggen.

Maak een tussenstop in het pittoreske dorpje Furfooz en bezoek het natuurpark met adembenemende uitkijkpunten en grotten. Vergeet niet te genieten van een hapje en drankje bij ‘La Flobette’ met uitzicht op de Lesse.

Het laatste deel van de wandelroute voert je door landelijke velden en biedt een prachtig uitzicht op de Maas. Wie goed oplet kan klimmers zien hangen aan de rotsen. Een stevige wandeling waarbij goede schoenen essentieel zijn.

Laddertjeswandeling: Klimmen en Genieten – 5,2 km

De Laddertjeswandeling in Rochehaut
 • Tijd: 1.2 uur.
 • Afstand: 5 km.
 • Type: Wandelroute.
 • Startpunt: Rue de la Cense, 6838 Bouillon, België
de laddertjeswandeling in rochehaut thumb

Ga de uitdaging aan met de Laddertjeswandeling in Rochehaut! Volg de rode ruit op route 43 en begin aan een spannende klim door het bos. Stevige klimmen en afdalingen wachten op je terwijl je geniet van de prachtige omgeving en de rivier de Semois volgt.

Deze wandeling is niet voor iedereen, dus zorg dat je in goede fysieke conditie verkeert en geen last hebt van hoogtevrees. Na een klim naar boven kom je eindelijk bij de laddertjes, waar je langs vier ladders naar beneden klautert.

Met de adrenaline nog door je aderen geniet je van de mooie uitkijkpunten en hebt uiteindelijk 3 uur plezier. Parkeer eenvoudig en gratis in het centrum van Rochehaut en begin aan de uitdaging die iedereen met een beetje lef kan aangaan.

Boswandeling Chiny: Ontdek Semoisvallei – 3 uur

Boswandeling Chiny
 • Tijd: 1.0 uur.
 • Afstand: 4 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Chiny, waar de rivier Semois stroomt
boswandeling chiny thumb

Deze wandeling neemt je mee door het uitgestrekte bos van Chiny, waar je kunt genieten van de prachtige groene omgeving en de kronkelende Semois die door het landschap stroomt. De wandeling begint en eindigt aan de kerk van Chiny, waar je kunt leren over de geschiedenis van het graafschap Chiny.

Tijdens de wandeling wandelen we naar de Rocher du Hat, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de bossen en de Semois. Let op, er is geen afsluiting voor de veiligheid, dus wees voorzichtig als er kinderen meewandelen.

Door groene naaldbossen dalen we verder af en komen we dichtbij de Semois, hoewel we niet vlak langs de oevers wandelen. Wil je dat liever wel? Dan kun je een beetje afwijken van onze uitgestippelde route.

Na de wandeling kun je genieten van een welverdiende rustpauze in een van de vele gezellige cafeetjes in de omgeving. Vergeet niet om goede wandelschoenen aan te trekken en wat proviand in te pakken, want er is geen duidelijke bewegwijzering en de wandeling duurt ongeveer 3 uur.

Hertogenwald wandeling: Groen en Rustgevend – 8 km

wandeling in het hertogenwald in de hoge venen thumb

Bij deze wandeling is het genieten van de geur van het bos en de rust die deze omgeving uitstraalt. Trek wel geschikt schoeisel aan, aangezien de ondergrond van het pad kan wisselen. De route leidt je door de groene bossen van het Hertogenwald en langs twee rivieren, de Helle en de Getzbach. Houd er rekening mee dat de route niet geschikt is voor jonge kinderen en minder mobiele wandelaars, aangezien er steile stukken onderweg zijn. Ervaar een legendarische wandeling die minstens zo indrukwekkend is als de Ninlingspo.

15,6 km rondom de stuwdam van Gileppe

Wandelen aan de stuwdam van Gileppe
 • Tijd: 4-5 uur.
 • Afstand: 17,7 km.
 • Type: Rondwandeling.
 • Startpunt: Lac de la Gileppe, 4845 Jalhay, België
wandelen aan de stuwdam van gileppe thumb

Ontdek de oudste stuwdam van Europa en bewonder de indrukwekkende leeuw van 13 meter hoog die deze dam bewaakt. Neem de lift naar de panoramatoren van 77 meter hoog en geniet van het prachtige uitzicht terwijl je iets eet in de brasserie of een hoogteparcours baant.

Kies voor de 15,6 km lange route om helemaal rond het meer te lopen en geniet onderweg van infoborden over de natuur en jacht. Geniet van prachtige uitzichten over de dam en de imposante toren, terwijl je de laatste meters door een mooi herfstbos loopt. Een must-see ervaring in de Ardennen!

Ninglinspo Wandeling: Klauterpad en Natuur – 6 km

Ninglinspo-wandeling
 • Tijd: Ongeveer 2 tot 3 uur.
 • Afstand: 6 kilometer.
 • Type: wandeling langs een bergrivier.
 • Startpunt: Auberge du Ninglinspo, Sedoz 5, 4920 Sougné-Remouchamps (Aywaille)
ninglinspo wandeling thumb 2

Trek je stevige wandelschoenen aan en ontdek de prachtige paden langs het bergriviertje Ninglinspo. Bewandel de smalle paadjes over boomstam-bruggen en klauterrotsen langs ontelbare poelen en watervalletjes. Geniet van het magnifieke uitzicht vanaf het uitkijkpunt waar je de hele Ninglinspo-vallei kan overzien. Hoewel de tocht ‘slechts’ 6 kilometer bedraagt, ben je wat langer onderweg dan normaal door het stijgen en dalen. Let op: De toegang tot de Ninglinspo kan momenteel beperkt zijn. Informeer vooraf goed of je met een minimaal verblijf van 1 nacht wordt toegelaten.

Ontdek Venenwandeling Xhoffraix – 13 km

xhoffraix 13 thumb

De Venenwandeling Xhoffraix is een prachtige route die je door het hart van de venen voert. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende hoogtepunten, waaronder het Fraineu-veen, de beek Trôs Maret, en de vochtige zone van Chôdires, begroeid met berken, elzen en ratelpopulieren.

Onderweg passeer je de heide en een kluizenaarshut in een donker bos, wat de route extra mysterieus maakt. De uitgestrekte natuurgebieden bieden de perfecte omgeving voor een rustige wandeling en bieden veel kansen om van het oude landschap te genieten.

Begin de wandeling in Xhoffraix en volg de pijlen om de route te volbrengen. Deze wandeling is een must-do voor natuur- en wandelliefhebbers die geïnteresseerd zijn in wat de Belgische Ardennen te bieden hebben.

Natuurwandeling Veluwe – 12 km

petergesfeld thumb

Ervaar de uitgestrekte schoonheid van de Veluwe met deze panoramische natuurwandeling. Geniet van de indrukwekkende omgeving van Nationaal Park De Hoge Veluwe met onvergetelijke vergezichten over de zanderige heidevelden en beboste heuvels.

Onderweg passeer je prachtige natuurgebieden, zoals Deelerwoud en Planken Wambuis, waar je wellicht edelherten en wilde zwijnen zult zien grazen. Ook de Tongerense Heide en het Wekeromse Zand zijn plekken waar je graag even stilstaat om alles in je op te nemen.

Maak gebruik van de diverse uitkijkpunten om over de omgeving uit te kijken en rust uit bij charmante plekjes als de Franse Berg of het Kootwijkerzand. Begin de wandeling bij één van de vele parkeerplaatsen en volg rood-wit gemarkeerde wandelroutes om het nationale park in al zijn pracht te ontdekken.

Wandelroute Rhenen – Elst: Door de Betuwe – 11 km

23 ternell thumb

Deze wandelroute neemt je mee door het prachtige landschap van de Betuwe. Start bij de Cunerakerk in Rhenen en ontdek al snel de uiterwaarden van de Nederrijn en de Grebbeberg.

Loop verder langs de bossen van landgoed Prattenburg en geniet van het uitzicht op de heuvels van de Utrechtse Heuvelrug en de Geerse Berg.

Onderweg kom je ook langs de Lekdijk en de historische boerderijen en huizen van Elst. Neem even de tijd om te pauzeren in de gezellige theetuin bij de theetuin ’t Woutje.

Volg de paaltjes met de groene pijlen en geniet van deze prachtige wandeling door de Betuwe.

8 km Groene Kruis: Botrange naar Monschau

gr56 traject natuurparkcentrum botrange monschau thumb

Wandel door de prachtige natuur van het Botrange plateau. De verende bodem van het veen en de bossen zorgen voor een betoverend mooi landschap vol leven. Ontdek onderweg het ‘Kreuz in Venn’, een 6 meter hoog kruis ter ere van een apostel die opkwam voor onderdrukte veenarbeiders. Ook kom je langs het eeuwenoude klooster Reichenstein. Het eindpunt is het mooie Monschau, een populaire vakantiebestemming in de Eifel.

De 8 km lange route duurt ongeveer 2,5 uur en start bij Natuurcentrum Haus Ternell. Let op, de wandeling is eerder zwaar en sportief dan gemiddeld. Geschikt voor ervaren wandelaars, maar niet voor jonge kinderen. Volg de groene kruis bewegwijzering om de route te volgen en beleef een onvergetelijke tocht door de natuur. Meer informatie over deze wandeling lees je hier.

Wandelen langs Lacs de l’Eau d’Heure – 12 km

Ontdek het grote merengebied van Lacs de l’Eau d’Heure in Boussu-Lez-Walcourt. Start de wandeling bij het bezoekerscentrum van ‘La Plate Taille’ en volg de rode route van 12 kilometer langs het water en door landelijke weggetjes. Geniet van een rustmoment aan het water voor een heerlijke picknick.

Het einde van de route brengt je langs het vakantiepark ‘Landal Village l’Eau d’Heure’, waar je een ijsje of streekbier kan kopen in de supermarkt. Sluit de dag af in het Golden Lakes Hotel, waar je met ecocheques kan betalen. Een wandeltocht om nooit te vergeten!

Fondry des Chiens, de Grand Canyon van België – 4, 7, 9 km

Wandeling Fondry des Chiens in Nismes
 • Tijd: Ongeveer 2-3 uur.
 • Afstand: 5-6 km.
 • Type: Rondwandeling.
 • Startpunt: Parkeerplaats bij de Dommelseweg 15, 5551 AC te Valkenswaard
wandeling fondry des chiens in nismes thumb

Ontdek de Fondry des Chiens, ook wel de Grand Canyon van België genoemd, tijdens een wandeling in het prachtige Nismes. Deze eeuwenoude rotsformatie van 20 meter diep en 100 meter lang is indrukwekkend en biedt de perfecte wandelroute en klimuitdaging voor durvers.

Begin je wandeling bij de kerk van Nismes, waar diverse routes starten en je langs de Fondry des Chiens leiden. Kies uit de routes van 4, 7 of 9 kilometer via verschillende bewegwijzeringen. Onderweg kom je langs indrukwekkende ravijnen en kalkgraslanden waar wilde orchideeën groeien.

Eindig de wandeling in Jardins d’O, het park van Nismes met een waterspeeltuin en prachtige vijver waar je ook een bootje kunt huren. Heb je meer tijd? Kies dan voor de lange wandeling van 9 kilometer en kom langs La Roche à Lomme voor een schitterend panorama over de vallei van de Viroin.

2,5 km Blotevoetenpad Ferme de la Planche in Gouvy

Het blotevoetenpad in Gouvy
 • Tijd: 1 uur.
 • Afstand: 3 km.
 • Type: Wandelpad.
 • Startpunt: Ferme de la Planche, Montleban 75, B-6674 Gouvy
het blotevoetenpad in gouvy thumb

Ontdek het unieke blotevoetenpad van Ferme de la Planche in Gouvy. Hier wandel je op blote voeten door water, modder, houtsnippers, en hooi. Een echte beleving voor jong en oud!

Naast de wandeling kan je ook een kijkje nemen op de boerderij. Zorg wel voor wat extra handdoeken in de auto voor na de wandeling. Geniet van dit avontuur in de natuur.

Fondry des Chiens wandelroute: Grand Canyon België – 4, 7 of 9 km

Fondry des Chiens in Nismes
 • Tijd: 1.0 uur, 1.8 uur, 2.2 uur.
 • Afstand: 4 km, 7 km of 9 km.
 • Type: Natuurwandeling.
 • Startpunt: Doorniksesteenweg 371, 8580 Avelgem, België
fondry des chiens in nismes thumb

Ontdek de indrukwekkende rotsformatie van Fondry des Chiens in Nismes, ook wel de Grand Canyon van België genoemd. Volg een van de drie wandelroutes die je langs deze eeuwenoude kloof leiden. Bewonder onderweg ook La Roche aux Faucons en Les Abannets. Eindig je wandeling in het prachtige park Jardins d’O met een waterspeeltuin en vijver waar je zelfs een bootje kunt huren. Kies voor de lange route en geniet van het schitterende panorama over de vallei van de Viroin vanaf La Roche à Lomme. Een wandelervaring die je niet wilt missen in de Ardennen!

Wandelroute Natuurpark Two Ourthes: Panoramisch uitzicht & steden – 62km

Het natuurpark van de twee Ourthes
 • Tijd: 26.2 uur.
 • Afstand: 105 km.
 • Type: Wandelen (Escapardenne Eisleck Trail), langeafstandswandelroute (Transardense route).
 • Startpunt: Natuurpark Twee Ourthes
het natuurpark van de twee ourthes thumb

Het Natuurpark van de twee Ourthes biedt schitterende panorama’s op de Ardennen, met als hoogtepunt de Rocher du Hérou. Wandel langs de oostelijke en westelijke Ourthe, die samenvloeien bij het levendige La Roche-en-Ardenne.

De wandelroutes zijn er in overvloed, met als bekendste de Escapardenne Eisleck Trail, een pittige tocht van 105 km verdeeld over 5 etappes. De drie etappes in de Belgische Ardennen variëren van 18 tot 24 km.

Begin je wandeling in een van de zes gemeentes van het natuurpark en ontdek de prachtige flora en fauna, historische smederijen en het imposante kasteel Château du Pont d’Oye in het groene Woud van Anlier. Een onvergetelijke ervaring in de noordelijke Ardennen!

Wandelroute Semois: Ardennen ontdekken – 15km

Neem deel aan een wandelvakantie door de prachtige Belgische Ardennen langs hotels langs de Semois rivier. Deze route biedt een ideale combinatie van avontuurlijk wandelen en rustige wandelingen door loofbossen en valleien. Ontdek unieke landschappen en geniet van het spetterende geluid van beken die je tegenkomt op de route.

Deze route neemt je mee langs verschillende bezienswaardigheden zoals historische bouwwerken en uitzichtpunten waar je de omringende natuur kunt bewonderen. Volg de paden door de bergen, adem de frisse lucht in en ervaar de rustgevende stilte die alleen de natuur kan bieden.

Begin deze route bij het hotel aan de Semois rivier en volg de bewegwijzering om terug te keren naar de startlocatie. Mis deze wandelervaring in de Ardennen niet!

Plaats een reactie