5 Favoriete Wandelroutes in Veldhoven [geniet en Ontdek]

Zin om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Veldhoven? Er zijn tal van prachtige wandelroutes om te ontdekken in deze Brabantse gemeente. Ik deel vandaag mijn vijf favoriete wandelroutes in Veldhoven waarin je kunt genieten van de mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

Wandelen in Veldhoven

In Veldhoven vind je veel verschillende soorten natuur: van uitgestrekte bossen tot mooie heidevelden en van verrassende beekdalen tot imposante grafheuvels. De wandelroutes in Veldhoven zijn zeer divers en bieden voor ieder wat wils. Ontdek de prachtige natuurreservaten, bewonder de historische bezienswaardigheden of maak een ontspannende wandeling door de pittoreske dorpjes. Wandelroutes in Veldhoven variëren in afstand en moeilijkheidsgraad, dus er is voor elk wat wils, of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de omgeving.

Ontdek Veldhoven te Voet: 5 Gemarkeerde Wandelroutes

Wandelen langs Brabantse Grafheuvels – 16 km

Langs Brabantse Grafheuvels
  • Tijd: 4.0 uur.
  • Afstand: 16 km.
  • Type: Wandeling langs grafheuvels.
  • Startpunt: Onbekend
langs brabantse grafheuvels thumb

Ontdek de Brabantse geschiedenis tijdens het wandelen langs twaalf grafheuvels uit de bronstijd. Deze afwisselende route van 16 kilometer leidt je door bossen en langs velden, waarbij je niet alleen over statige boslanen en -wegen wandelt, maar ook over leuke smalle paden.

Je komt langs natuurgebied Groot- en Kleinmeer, waar je een uitkijkheuvel vindt en geniet van de onverharde paden en wegen. Onderweg is er horeca op ongeveer 2 kilometer na het begin en voor het einde van de wandeling. Vergeet niet de laatste versie van de routebeschrijving te controleren voordat je begint! Start bij bushalte Zittardsestraat, Veldhoven Heerbaan en laat je verrassen door deze historische route.

Wandelroute Natuurreservaat Waalre: 5 km Landschap

Heel mooi en vooral afwisselend
  • Tijd: 1.2 uur.
  • Afstand: 5 km.
  • Type: Wandelpad.
  • Startpunt: NS station Rhenen
heel mooi en vooral afwisselend thumb

Deze wandelroute voert je door het prachtige natuurreservaat Waalre met afwisselend landschap van bossen, weilanden en heide. Maar liefst 5 kilometer aan onverharde paden bieden je een stevige wandeling door de natuur. Een niet te missen route voor de natuurliefhebber!

Vessem Wandeling: Bosrijk en Platteland – 15,2 km

Deze rondwandeling start bij de Biezenheuvel nabij Vessem en biedt veel variatie in landschap. Bewandel goed begaanbare onverharde paden en geniet van het bosrijke gebied en het uitgestrekte platteland. Onderweg is er de mogelijkheid voor een koffiepauze. Een aanrader voor een dagje wandelen in de buitenlucht.

Wandelen Loondermolenpad – 5,9 km in Dommeldal

Dit pad leidt je door een uniek stukje Dommeldal, langs de volmolen, de Dommel en door een prachtig landschap met cultuurhistorische elementen. Je wandelt hoofdzakelijk over onverharde paden en komt langs een schakering van kleine, met houtwallen omgeven hooilanden en bosrijk platteland. Ontdek de historische plekjes van Waalre en de Dommel, en geniet van de prachtige natuur die dit gebied te bieden heeft.

Wandelroute Dommeldal: Natuur & Cultuur – 4,9 km

Ontdek het oude cultuurlandschap bij de Dommel tijdens deze wandelroute, waar de beek nog door het landschap slingert. De gemarkeerde route neemt je mee door een schakering van kleine, met houtwallen omgeven hooilanden. Geniet van de rust en het prachtige uitzicht op het platteland, terwijl je op de onverharde paden wandelt. Vergeet niet om cultuurhistorische elementen in het landschap te bewonderen, zoals de volmolen en de Dommel.

Plaats een reactie