Top 5 Wandelroutes Oisterwijk: Geniet van Natuur en Vennen

Ben jij toe aan een adembenemende wandeling door de natuur? Oisterwijk biedt een scala aan betoverende wandelroutes door haar prachtige natuurgebieden. Ik heb mijn top vijf voor je op een rijtje gezet, zodat jij de mooiste plekjes van Oisterwijk kunt ontdekken.

Natuurwonderen in Oisterwijk

Oisterwijk staat bekend om haar groene omgeving met een diversiteit aan natuurgebieden, van uitgestrekte heidevelden tot prachtige vennen. De wandelroutes die ik met je deel, nemen je mee door de wonderlijke landschappen van Oisterwijk. Door het Veertien vennenroute Oisterwijk, de Tien vennenroute Oisterwijk en de Natuurwandeling Oisterwijkse Bossen & Vennen, ontdek je de betoverende vennen en prachtige bosgebieden van Oisterwijk. Voor meer rust en natuur kun je de Wandelroute Kampina Oisterwijk en de Wandelroute Goorven kiezen, waarbij je door uitgestrekte bosgebieden en langs rustgevende vennen wandelt.

Ontdek de Natuurlijke Schoonheid van Oisterwijk met Deze 5 Gemarkeerde Wandelroutes

Ontdek de natuurwonderen van Veertien vennenroute Oisterwijk – 9,4 km

Veertien vennenroute Oisterwijk
 • Tijd: 2.4 uur.
 • Afstand: 9,4 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Groot Speijck, Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk, Nederland
veertien vennenroute oisterwijk thumb

De Veertien vennenroute Oisterwijk is een indrukwekkende wandeling door de afwisselende natuur van bos, heide en vennen. De route van 9,4 km start bij Bezoekerscentrum Oisterwijk en volgt de blauwe pijlen. Onderweg ontdek je maar liefst veertien prachtige vennen met namen als Speijkven, Groot Kolkven en Witven.

Het schone water van de vennen zorgt voor bijzondere algen, planten en veel insecten, zoals libellen en waterjuffers. Vogelliefhebbers zullen genieten van de afwisseling in het landschap en de kans om diverse vogels te spotten.

Of je nu in het voorjaar of in de herfst wandelt, de natuur blijft betoveren en verandert elk seizoen. Vergeet niet om stevige wandelschoenen aan te trekken en camera mee te nemen om deze unieke ervaring vast te leggen. Wandel op je eigen tempo en neem de tijd om deze wonderlijke natuur te ontdekken.

Tien vennenroute Oisterwijk: Natuurpracht en Vogelspotten

Tien vennenroute Oisterwijk
 • Tijd: 2.8 uur.
 • Afstand: 11 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Natuurmonumenten Bezoekerscentrum Oisterwijk, Van Tienhovenlaan 5, 5062 SK Oisterwijk
tien vennenroute oisterwijk thumb

Volg de blauwe pijlen om langs tien prachtige vennen te wandelen, omgeven door bossen en heide. Spot bijzondere planten en insecten en zorg dat je wandelschoenen aan hebt om deze stevige wandeling te trotseren. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, met kans om een ijsvogeltje te spotten. Laat je verrassen door de bijzondere natuurpracht van Oisterwijk tijdens deze wandeling.

Wandelroute Kampina Oisterwijk 6,72 km

Wandelroute Kampina Oisterwijk
 • Tijd: 4.5 uur.
 • Afstand: 18,2 km.
 • Type: NS-Wandeling, Stationswandeling.
 • Startpunt: Boxtel station
wandelroute kampina oisterwijk thumb

Ontdek het prachtige natuurgebied van de Kampina met deze wandelroute. Begin bij Het Boscafé in Oisterwijk en wandel door naar het Groot Belversven voordat je uitkomt op het uitgestrekte heideveld. Bewonder de flora en fauna van dit gebied en zie de grazende IJslandse paarden. Een niet te missen route voor natuurliefhebbers.

Wandelroute Goorven: Natuur en Rust – 4,25 km

De ideale route voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Wandelroute Goorven biedt een gevarieerde route door het bijzondere bos- en vennengebied van Oisterwijk.

Laat je verrassen door de ongerepte natuur en prachtige omgeving. Volg de gele paaltjes om deze korte maar mooie route te lopen. Vergeet niet om onderweg te genieten van de prachtige uitzichten.

Je kunt meer informatie en een plattegrond van de wandelroutes aanvragen bij het Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten. Kom wandelen en geniet van de natuur in zijn puurste vorm!

Natuurwandeling Oisterwijkse Bossen & Vennen – 9 km

Wandel door een betoverend gebied van tachtig vennen en prachtige bossen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen. In elk seizoen geniet je van de schoonheid van de natuur en laat de route je genieten van spiegelende vennen omgeven door een sprookjesachtige omgeving. De boswachter raadt deze route aan en vertelt vol enthousiasme over de omgeving die al door Natuurmonumenten al meer dan 100 jaar wordt beschermd. De wandeling is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.

Plaats een reactie