Top 9 Wandelroutes op Gran Canaria: Ontdek en Geniet!

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantiebestemming waar je kunt genieten van prachtige wandelingen? Dan is Gran Canaria een echte aanrader. Dit Canarische eiland heeft namelijk meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Ik deel vandaag negen mooie wandelroutes in Gran Canaria die je meenemen langs vulkanische landschappen, adembenemende uitzichten en watervallen.

Wandelen in Gran Canaria

Gran Canaria is een vulkanisch eiland met mooie hoogteverschillen en een prachtige natuur. Het eiland staat bekend om zijn unieke landschappen zoals de Roque Nublo, de Pico de las Nieves en de duinen van Maspalomas. Op het eiland zijn routes uitgezet die variëren van korte wandelingen tot meerdaagse pelgrimsroutes. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende wandeltocht of een ontspannen wandeling om te genieten van de natuur, Gran Canaria heeft het allemaal.

Ontdek Gran Canaria’s Natuurpracht: 9 gemarkeerde wandelroutes voor avonturiers!

Wandeling naar El Nublo, Tejeda: 20 km

El Nublo in Tejeda
 • Tijd: 3-4 dagen.
 • Afstand: 67 km/41,6 mi.
 • Type: lange-afstands-wandeling.
 • Startpunt: Faro de Mas Palomas
el nublo in tejeda thumb

Maak een spectaculaire bergwandeling van 20 km door het vulkanische landschap van Tejeda en ontdek de Roque Nublo, ook wel bekend als de wolkenrots. Deze monoliet rijst 67 meter boven het landschap uit en biedt, bij helder weer, een indrukwekkend uitzicht over Tenerife.

Begin in Santa Lucia en wandel in ongeveer vijf uur naar deze kenmerkende bezienswaardigheid. Als je liever iets minder pittigs wilt, kun je eerder parkeren en in een half uur naar de wolkenrots wandelen. Onderweg kom je stuwdammen en het dennenbos van Soria tegen.

Niet te missen voor wandelaars die houden van een stevige uitdaging en een adembenemend uitzicht.

Pelgrimsroute Gran Canaria: Vulkanisch landschap – 65 km

Pelgrimsroute van Gran Canaria
 • Tijd: Minimaal 3 dagen.
 • Afstand: 65 km.
 • Type: Pelgrimsroute.
 • Startpunt: Onbekend
pelgrimsroute van gran canaria thumb

De Camino de Santiago de Gran Canaria is een ultieme pelgrimsroute die het eiland doorkruist van noord naar zuid of andersom. De wandeling begint bij de vuurtoren in Maspalomas of bij de kerk Parroquia de Santiago Apóstol in Gáldar en duurt minimaal drie dagen. Onderweg vind je ruige vulkaanlandschappen en af en toe een authentiek dorp. Tijdens de tocht kom je langs Roque Nublo en San Bartolomé de Tirajana en kun je genieten van prachtige uitzichten. Voorzien van picknickplaatsen, toiletten en drinkwaterpunten, is deze pelgrimsroute een aangename manier om Gran Canaria te verkennen.

Pelgrimsroute van Gran Canaria – 65 km

Camino de Santiago de Gran Canaria
 • Tijd: 3-4 dagen.
 • Afstand: 67 km/41,6 mi.
 • Type: Long-distance walking route.
 • Startpunt: Faro de Maspalomas
camino de santiago de gran canaria thumb

Deze ultieme wandelroute leidt je door vulkanisch gebied van het Canarische eiland. Begin bij de vuurtoren in Maspalomas en eindig bij de kerk van Gáldar, of andersom. Geniet van ruige vulkaanlandschappen en authentieke dorpen, zoals Roque Nublo en San Bartolomé de Tirajana. Vergeet niet dat je minimaal drie dagen nodig hebt voor deze 65 kilometer lange wandeling, maar het is meer dan de moeite waard!

Wandeling naar El Roque Nublo: Magisch Uitzicht – 3,75 km

Wandeling naar El Roque Nublo
 • Tijd: 0.9 uur.
 • Afstand: 3,75 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: GC-600, km 11,2 35360 Tejeda, Canarische Eilanden, Spanje
wandeling naar el roque nublo thumb

Maak een wandeling naar één van de belangrijkste bezienswaardigheden op Gran Canaria: El Roque Nublo. De route van 3,75 km is niet al te moeilijk en geschikt voor bijna iedereen. Onderweg zul je wat moeten klimmen om de zo’n 170 hoogtemeters te overbruggen, maar het uitzicht vanaf de top is de moeite waard. Sta op ruim 1800 meter boven zeeniveau en zie bij helder weer zelfs Tenerife liggen. Wandel tot het droge plateau waarbij de Roque Nublo zich aftekent tegen de blauwe lucht. Breng het essentiele uitstapje naar deze prachtige rotsmonoliet in de buurt van Tejeda en geniet van een magisch uitzicht dat je nog lang zal heugen.

Wandelen El Nublo: Adembenemende uitzichten – 5km

De wandelroute bij El Nublo is een must-see in Tejeda. De Roque Nublo rijst 67 meter boven het landschap uit en biedt prachtige uitzichten over indrukwekkende stuwdammen en vulkanische landschappen van Tejeda. Tip: loop de route naar Roque Nublo bij zonsondergang voor een oogverblindend uitzicht. Voor de meer ervaren wandelaars biedt de regio ook wandelroutes van ruim twaalf kilometer die beginnen in Degollada de Cruz en langs een dennenbos naar de stuwdam van Soria gaan. Start bij de dichtstbijzijnde parkeerplaats voor een iets minder pittige wandeling van ongeveer 30 minuten. Mis deze onvergetelijke wandelervaring niet!

Azulejos de Veneguera waterval wandeling 1,5 km

Wandeling naar (de waterval van) Azulejos de Veneguera
 • Tijd: 1-1,5 uur.
 • Afstand: 1,5 km.
 • Type: heen en terug.
 • Startpunt: Parador de Cruz de Tejeda
wandeling naar de waterval van azulejos de veneguera thumb

Ontdek het prachtige natuurverschijnsel Los Azulejos de Veneguera tijdens deze korte wandeling van 1,5 km (heen en terug) met slechts een hoogteverschil van 50 meter. Bewonder de kleurrijke lagen in de rotsen en de ‘Rainbow rocks’. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen om in de poeltjes verkoeling te zoeken. Ga vroeg in de ochtend of laat in de middag om de drukte te vermijden en trek goede wandelschoenen aan. Vergeet niet drinken mee te nemen, want het stalletje bij de parkeerplaats is niet altijd open. Geniet van deze prachtige wandeling op Gran Canaria!

Wandelen in Duinen Gran Canaria: Maspalomas en Playa del Inglés – 6 km

Maspalomas naar Playa del Inglés
 • Tijd: 1 uur.
 • Afstand: 5 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Playa del Ingles, Gran Canaria, Spanje
maspalomas naar playa del ingles thumb

Maak kennis met het zuiden van Gran Canaria tijdens de wandelroute van Maspalomas naar Playa del Inglés en vice versa. De route door de zandduinen van Maspalomas biedt een prachtig uitzicht op de woestijnachtige omgeving van het eiland en een ideale kans om te ontspannen in de schaduw van de palmbomen bij El Palmeral.

Spot tijdens de wandeling maar liefst 24 soorten trek- en strandvogels, waaronder de zeldzame Barbarijse valk, bij La Charca en geniet van het adembenemende uitzicht op de duinen van Maspalomas. Het zuiden van Gran Canaria is het hele jaar door warm en droog, compleet met een canyon die je het gevoel geeft dat je in Arizona bent en de woestijn die de duinen van Maspalomas bieden.

Begin de wandeling in Maspalomas of Playa del Inglés en volg de bordjes om de route te voltooien. Een onvergetelijke ervaring om de schoonheid van Gran Canaria te ontdekken.

Wandeling Embalse de Chira: Uitdagend vulkanisch landschap – 8 km

Maak kennis met het ruige binnenland van Gran Canaria tijdens deze uitdagende wandeling rondom het meer Embalse de Chira. De goed begaanbare paden bieden een prachtig decor van vulkanische landschappen. Volg de dam Presa de Chira aan de zuidelijke oever en laat het adembenemende zicht op het meer je betoveren terwijl je wandelt. Een geweldige ervaring voor wandelliefhebbers van alle niveaus.

Wandeling naar Playa de Güi Güi – 10 km

De wandeling naar Playa de Güi Güi is één van de mooiste en meest ongerepte stranden van Gran Canaria. Bereid je voor op een zware wandeling van bijna 900 meter hoogteverschil en vier tot vijf uur wandeltijd, afhankelijk van hoe lang je besluit op het strand te blijven.

Het strand is omgeven door hoge rotswanden en biedt een prachtig uitzicht. Neem je zwemkleding mee, aangezien je op het strand kunt zwemmen en zonnen. Het wordt aangeraden om vroeg in de ochtend te vertrekken om te voorkomen dat je te laat terug bent, en goede wandelschoenen aan te trekken. Ga niet op slippers of sandalen en vergeet niet om water en eten mee te nemen.

Als je wilt genieten van pure natuur en eenzaamheid, dan is deze wandeling perfect voor jou. Bereid je voor op de uitdaging en geniet van een sublieme ervaring op één van de mooiste stranden van Gran Canaria!

Plaats een reactie