5 Prachtige Wandelroutes Voor Jou en je Hond

Ben je op zoek naar mooie wandelroutes waar je samen met je hond kunt genieten van de prachtige natuur? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik deel vandaag mijn favoriete wandelroutes voor jou en je hond: van heidevelden tot hangbruggen en van moerassen tot bossen.

Wandelen met je hond

Lekker wandelen met je hond is niet alleen goed voor het baasje, maar ook voor je trouwe viervoeter. Op deze vijf prachtige wandelroutes kun je samen met je hond genieten van de natuur. Let wel op dat je je hond aangelijnd houdt en de poep opruimt, zodat ook andere wandelaars kunnen blijven genieten van deze mooie natuur.

Ontdek de Natuurlijke Schoonheid van de Vijf Beste Wandelroutes met Je Hond

Wandelen in Brunssummerheide – 8 km

Brunssummerheide, Limburg
 • Tijd: 1.2 uur.
 • Afstand: 4,7 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Onbekend
brunssummerheide limburg thumb

Ervaar de prachtige afwisseling van bossen, heide en zandduinen tijdens deze wandeling door Brunssummerheide, het grootste heidegebied van Limburg. Met drie losloopgebieden is deze route perfect voor hondenbezitters.

Bewonder het weidse uitzicht over het landschap vanaf de uitkijktoren, en maak kennis met de diverse flora en fauna die het gebied rijk is, waaronder de roodborsttapuit en de boomleeuwerik.

Begin de wandeling bij Paviljoen de Schatberg en volg de gele route om het hele gebied te ontdekken. Onderweg kom je diverse bankjes tegen om even uit te rusten en te genieten van de omgeving. Een must-see voor natuurliefhebbers in Zuid-Limburg!

Wandelen door Harderbos: hangbruggen, moerassen en bossen – 8 km

Speulderbos, Veluwe
 • Tijd: 3.6 uur.
 • Afstand: 14,5 km.
 • Type: Rondwandeling, Natuurwandeling.
 • Startpunt: Speulderbosweg, 3852 PB Ermelo
speulderbos veluwe thumb

Het Harderbos, aangelegd op voormalige Zuiderzee klei, biedt een avontuurlijke wandelroute met onder andere hangbruggen en trekvlotten om kleine moerassen over te steken. Onderweg passeer je het Hans & Grietjebos, het Heksenbos en het Dwaalbos, stuk voor stuk betoverende bossen.

Naast vogelrijke waterpartijen en rietlanden, gaat de wandelroute over rustige fietspaden en langs de rand van het Veluwemeer. Onderweg loop je langs Pannenkoekenhuis Hans & Grietje en kun je iets drinken bij de bushalte bij de Harderhavenhoreca. Een avontuurlijke wandeling van 8 km voor jong en oud!

Wandelen met hond in rivierenland – 12 km

Bergherbos, Achterhoek
 • Tijd: 6.5 uur.
 • Afstand: 26 km.
 • Type: Mountainbikeroute.
 • Startpunt: Bergherbos, Parkeerplaats Peeske
bergherbos achterhoek thumb

Deze route begint bij het Museum Valkhof in Nijmegen en leidt je langs de oevers van de Waal. Hier vind je onder andere konikpaarden en Gallowayrunderen die vrij rondlopen in de uiterwaarden. Even verderop kom je bij de Bisonbaai, waar je tussen kleiputten wandelt en grazers kunt tegenkomen.

Aan het einde van de Bisonbaai ligt de Erlecomse Dam en huiskamercafé Oortjeshekken, waar je kunt genieten van een heerlijk kopje koffie. Voor de hond staat buiten al een bak water klaar. Het is een ruig gebied met riet omzoomde kleiputten, maar ook met veel vogels die alle richtingen uit zwermen.

De route gaat over rustige fietspaden en over een dijk, eerst over het Flevostrand en daarna langs de rand van het Veluwemeer. Je wandelt voornamelijk door stille jonge bossen, langs fraaie waterpartijen en rietlanden. Een spannende, maar avontuurlijke wandeling in de Achterhoek.

Hond wandelen in Drenthe: Dwingelderveld, Gietenerveld & Drents-Friese Wold – afstanden

Ontdek de mooie natuur van Drenthe met je trouwe viervoeter! Het Dwingelderveld biedt een prachtig losloopgebied voor honden waar ze naar hartenlust kunnen rennen en spelen. Maar ook het Gietenerveld in Boswachterij Gieten-Borger is een aanrader. Hier kun je samen met je hond genieten van bossen, heidevelden en vennen.

Voor een nog groter avontuur kun je het Drents-Friese Wold verkennen met je hond. Hier vind je zelfs een speciale hondenlosgebied genaamd de natte neuzenroute. Geniet van de mooie wandelroutes en de ongerepte natuur die dit Nationale Park te bieden heeft. Kortom, een heerlijk dagje uit met je hond!

Wandelen in de Kaapse Bossen: Honden welkom – 7 km

Geniet van de gevarieerde bossen en prachtige heide van de Utrechtse Heuvelrug tijdens een wandeling met de hond in de Kaapse Bossen. Het is niet alleen leuk voor de hond, maar ook een lust voor het oog. Honden zijn toegestaan in de bossen en er is zelfs een hondenlosloopgebied en een theehuis waar honden welkom zijn. Mis deze mooie boswandeling niet en lees ook het artikel “Met de hond wandelen in de Kaapse Bossen in Doorn” voor meer informatie.

Plaats een reactie