6x Wandelroutes in Ermelo – Ontdek Bos en Heidegebieden

Ben je op zoek naar mooie wandelingen in de natuur? Ermelo heeft veel te bieden, met prachtige bossen en heidegebieden. Ik heb hier mijn top 6 wandelroutes in Ermelo voor je op een rij gezet. Of je nu op zoek bent naar Romeinse geschiedenis of rustige wandelpaden, er is voor elk wat wils.

Ermelo ligt op de rand van de Veluwe en biedt daarom een divers landschap aan van duinen, bossen en heidevelden. Dit maakt het een perfect gebied om te wandelen. De diverse wandelingen die je hier kunt maken bieden voor elk wat wils.

Of je nu op zoek bent naar een korte wandeling tussen de dansende bomen in het Speulder- en Sprielderbos, of juist een lange wandeling door de bossen en heidevelden van Ermelosche Heide, het is hier allemaal mogelijk. En vergeet niet om tijdens je wandeling de Romeinse sporen te ontdekken op de Romeins Marskampwandelroute, of te genieten van de oude landschappen op de gelijknamige wandelroute.

Ontdek de Prachtige Natuur van Ermelo met 6 Gemarkeerde Wandelroutes

Ontdek de natuur: 8 km wandelen door duinen en bossen

Over de route
 • Tijd: 2 uur.
 • Afstand: 8 km.
 • Type: Rondwandeling.
 • Startpunt: MFC 't Trefpunt, Balkbrug
over de route thumb

Deze prachtige wandelroute van 8 km neemt je mee op een reis door de duinen en bossen van de Nederlandse kust. Start de wandeling bij het bezoekerscentrum van Ermelo en loop over de kronkelende paden door het bos. Geniet van het uitzicht vanaf de duinen en kijk uit over de zee.

De route is geschikt voor zowel beginnende als ervaren wandelaars en biedt onderweg verschillende rustplekken en picknickplaatsen. Spot hazen en konijnen terwijl je door het glooiende landschap van de duinen loopt en maak kennis met de diversiteit van flora en fauna in het gebied.

Na de duinen loop je door het beboste gebied waar je vogels kunt horen fluiten en af en toe een hert kunt spotten. De wandeling eindigt weer bij het bezoekerscentrum waar je kunt genieten van heerlijke snacks en drankjes bij de cafetaria. Vergeet niet om je camera mee te nemen voor prachtige foto’s van de natuur.

Romeins Marskampwandelroute: ontdek Romeinse Sporen – 6 km

Romeins Marskampwandelroute
 • Tijd: 1.5 uur.
 • Afstand: 6 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Onbekend
romeins marskampwandelroute thumb

De Romeins Marskampwandelroute is een fascinerende wandeling van 6 km in Ermelo waarbij je op zoek gaat naar sporen van een Romeins Marskamp in de omgeving van Ermelo. Volg de paaltjes met het ‘romeintje’ erop en ontdek de geschiedenis van deze plek.

De route is uitgegeven door Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo en is beschikbaar in een routeboekje voor slechts €4,00. Geniet tijdens de wandeling van het prachtige uitzicht op de omgeving en leer meer over het Romeinse verleden van dit gebied.

Begin de wandeling en ontdek zelf de sporen van het verleden!

Wandelroute langs oude landschappen – 8,5 km

Cultuurhistorische wandelroute
 • Tijd: 2.1 uur.
 • Afstand: 8,5 km.
 • Type: Cultuurhistorische wandelroute.
 • Startpunt: Niet gespecificeerd, dus geen antwoord mogelijk
cultuurhistorische wandelroute thumb

De Cultuurhistorische wandelroute van 8,5 km brengt je door een oud cultuurlandschap met prachtige natuur. Je wandelt onder meer over de Ermelosche Heide, uitgezet door Staatsbosbeheer en aangegeven met paars/roze bordjes. Hierbij is geen routebeschrijving beschikbaar.

Ontdek de oudheid van het gebied en geniet van de rust en ruimte die het te bieden heeft. Bewonder de diversiteit van de natuur, van heidevelden tot bosgebieden en van zandverstuiving tot een mooi uitzicht over het landschap.

Een wandeling die voor de cultuurliefhebber én de natuurliefhebber een aanrader is. Vergeet niet je wandelschoenen aan te trekken en voldoende drinken en eten mee te nemen voor onderweg.

Begin je avontuur en laat je verrassen door de prachtige omgeving!

Wandelen Ermelosche Heide: Bos en Heide – 8,5 km

Ermelose heide wandelroute
 • Tijd: 2.1 uur.
 • Afstand: 8,5 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Bezoekerscentrum De Schapedrift, Postweg 50, 3852 PK Ermelo, Nederland
ermelose heide wandelroute thumb

Een prachtige wandeltocht door de afwisselende bos- en heidegebieden van Ermelo. De route is uitgezet door Staatsbosbeheer en aangegeven met paars/roze bordjes, zonder routebeschrijving. Geniet van de rust en stilte in de verschillende bossen en bewonder het uitgestrekte landschap van de Ermelosche Heide. De ruimte is zo groot dat het nauwelijks opvalt dat er andere natuurliefhebbers zijn. De ideale wandeling om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Wandeling bij Ermelo: bos, heide en rust – 17 km

Wandeling bij Ermelo
 • Tijd: 4.2 uur.
 • Afstand: 17km.
 • Type: Groene Wissel.
 • Startpunt: Ermelo Station
wandeling bij ermelo thumb

Verwen jezelf met de prachtige natuur van Ermelo tijdens deze afwisselende wandeltocht door bos- en heidegebieden. Geniet van de stilte in de verschillende bossen en laat je verrassen door de uitgestrekte Ermelose heide met haar ruimte en vergezichten. De tocht van 17 km is goed te volgen met uitstekende routebeschrijvingen en biedt de mogelijkheid om de kortere routes te nemen. De route start bij het treinstation van Ermelo, gemakkelijk te bereiken met het OV, en gaat voornamelijk over onverharde paden door bos- en heidegebieden. Onderweg kun je uitpuffen bij diverse horecagelegenheden en bij aankomst in Ermelo zijn er genoeg gratis parkeerplaatsen beschikbaar in het centrum. Ontdek de schoonheid van Ermelo en ervaar de totale rust tijdens deze wandeling.

Wandelroute Speulder- en Sprielderbos: Dansende bomen – 5,8 km

Speulder- en Sprielderbos
 • Tijd: 1-2 uur.
 • Afstand: 5,8 km.
 • Type: Boswandeling.
 • Startpunt: Onbekend
speulder en sprielderbos thumb

Verdwaal in de sprookjesachtige sfeer van het Speulder- en Sprielderbos, misschien wel het mooiste bos van Nederland. Laat je betoveren door de kronkelige vorm van de dansende bomen, vooral op mistige dagen. Wie weet spot je niet alleen een das, maar ook wild zwijn of edelhert. Het is een unieke ervaring waar je thuis komt met de meest bijzondere plaatjes. Volg de Duintjes Route, een 5,8 km lange wandeling recht door het sprookjesbos. Meer informatie over het Speulderbos bij Garderen vind je op onze website.

2 ervaringen met “6x Wandelroutes in Ermelo – Ontdek Bos en Heidegebieden”

Plaats een reactie