Ontdek Enschede Te Voet: 4 Bijzondere Wandelroutes

Ontdek jij graag een stad te voet? Dan is Enschede zeker een aanrader. De stad heeft namelijk niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook prachtige kunstwerken en architectuur. Bovendien zijn er in de omgeving van Enschede ook schitterende natuurgebieden te vinden. Ik deel graag vier bijzondere wandelroutes met jullie om Enschede te voet te ontdekken.

Enschede is een stad die bruist van activiteit, maar ook rust kent. Naast de historische gebouwen en moderne architectuur, laten enkele wandelroutes je ook kennismaken met de prachtige natuurlijke omgeving van de stad. Zo kun je aan de hand van een stadswandeling kennismaken met de geschiedenis van Enschede en de bijzondere kunstwerken op verschillende locaties. De andere wandelingen leiden je door bosrijke gebieden en langs de grens met Duitsland. Kortom, voor ieder wat wils in Enschede.

Ontdek de Beste Wandelroutes in Enschede en omgeving

Wandelroute Helmerhoek en Houwbeek – 5 km

Helmerhoek en houwbeek
  • Tijd: 1-2 uur.
  • Afstand: 5 km.
  • Type: rondwandeling.
  • Startpunt: WC Enschede-Zuid, Wesselerbrinklaan, 7544 LZ Enschede
helmerhoek en houwbeek thumb

Deze schilderachtige wandelroute van 5 km brengt je langs beekjes en door het landgoed De Helmer. Loop langs de rand van de wijk Helmerhoek en stop bij de Houwbeek, Smalenbroekbeek en de Usselerstroom. Onderweg ontdek je de fascinerende flora en fauna van Enschede. Start bij gezondheidscentrum De Helmerhoek en volg de routebeschrijving en app. Een must-see voor natuurliefhebbers!

Wandelen op Landgoed Snippert: Bosrijk avontuur – 4 km

Landgoed Snippert
  • Tijd: 5:07.
  • Afstand: 20,5 km.
  • Type: Wandelen.
  • Startpunt: Judithhoeveweg 5, Losser
landgoed snippert thumb

Ontdek de prachtige natuur van Landgoed Snippert, gelegen tussen natuurgebieden Haagse Bos en Boerskotten. Tijdens deze wandeling van 4 kilometer wandel je onder de bomen door en kun je in het najaar op zoek gaan naar tamme kastanjes en paddenstoelen.

De rondwandeling is gemarkeerd met groene pijltjes en begint bij de parkeerplaats langs de provinciale weg van Oldenzaal naar Losser. Onderweg kun je genieten van het rustgevende geluid van de kabbelende beekjes en het gevoel van bosgrond onder je voeten.

Een aanrader voor iedereen die een korte, maar toch avontuurlijke wandeling wil maken op een prachtig landgoed.

Stadswandeling Enschede: Historie, Kunst en Architectuur

Ontdek de historische en moderne kanten van Enschede tijdens deze stadswandeling. Loop langs textielbaronnenvilla’s, monumenten, karakteristieke winkelpanden en geniet van hedendaagse architectuur. Leer over de geschiedenis van Enschede, inclusief de textielindustrie en bewonder kunstwerken tijdens je wandeling. Start de route op de Marktstraat en volg de online of papieren kaart, verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten.

Enschede Zuid: Natuurwandeling met Grens – 13 km

Ontdek de groene gangen van Enschede Zuid tijdens deze afwisselende wandeling van 13 kilometer. Bewonder het fraaie vlonderpad, loop langs landgoed Smalenbroek met lange brede bomenlanen en ontdek het hoogveen op de grens met Duitsland.

De rondwandeling begint bij winkelcentrum Enschede Zuid en is te lopen doormiddel van een kaart, routebeschrijving en GPS track. Er is genoeg te zien, zo kom je onder andere langs Natuurpark Oversticht, paardrijschool Jordaan en een klootschietbaan.

Trage Tocht Enschede Zuid – 18 km

Een prachtige wandeling van 18 kilometer langs de groene gangen van Enschede Zuid, door het buitengebied en de grens met Duitsland wordt ook nog even opgezocht. Het is een afwisselende route over fraaie vlonderpaden, langs landgoed Smalenbroek met lange brede bomenlanen en over hoogveen op de grens met Duitsland. De rondwandeling start bij winkelcentrum Enschede Zuid en is te lopen doormiddel van een kaart, routebeschrijving en een GPS track.

Verbaas jezelf over de diversiteit van de natuur en geniet van de rust en stilte in dit prachtige gebied. Pak je wandelschoenen en ga op avontuur in Enschede Zuid!

Plaats een reactie