Top 5 Wandelroutes Weert: Ontdek de stad en Omgeving

Weert staat bekend als de groenste stad van Limburg en dat merk je gelijk wanneer je door de stad wandelt. De stad wordt omringd door prachtige natuurgebieden zoals het Weerterbos, de Laurabossen en het moerassige De Krang.

Van historische wandelroutes tot grensoverschrijdend avontuur, er is voor ieder wat wils rondom Weert. Ontdek de natuurpracht en edelherten op de Weerterbos & Hugterheide route of wandel door het moerasgebied van De Krang. Kortom, Weert heeft veel te bieden voor wandelliefhebbers!

Gemarkeerde Wandelroutes Weert

Wandelroute Weerterbos & Hugterheide: Natuurpracht & Edelherten – 14,6 km

Weerterbos en Hughterheide (Kerk Laar)
  • Tijd: 3.6 uur.
  • Afstand: 14,6 km.
  • Type: Rondwandeling.
  • Startpunt: Fiets- en wandelcafé/restaurant Daatjeshoeve, Heugterbroekdijk, 6031 LP Nederweert, Limburg, Nederland
weerterbos en hughterheide kerk laar thumb

Ontdek het diverse en gevarieerde gebied van het Weerterbos en Hugterheide, gelegen op de grens van het Limburgse weert en Noord-Brabant. Maak kennis met de vele loofbossen, vennen en heidegebieden en geniet van de prachtige natuur.

Met wat geluk kun je zelfs edelherten spotten tijdens je wandeltocht. Het gebied is geliefd onder zowel wandelaars als fietsers, dus geniet van de omgeving terwijl je rust op een van de vele rustpunten.

Begin je wandeling bij de instapplaats Kerk Laar of de Daatjeshoeve en volg de route door dit schitterende gebied van de Kempen-Broek regio, zonder een specifieke stop of eindpunt.

Ommetje Romeinse Brug: Historisch en Gezellig – 2.7km

Het Ommetje Romeinse Brug in Kempen~Broek is een perfecte wandeling in de buurt van Weert. Zeker voor liefhebbers van geschiedenis én gezelligheid, is het een prachtige ontdekking! Begin bij de instapplaats St-Barbaraplein in Tungelroy, waar u uw auto makkelijk kunt parkeren en rustig kunt zitten op de zitbanken onder de leilindes.

Volg de route naar de Romeinse brug en leer onderweg meer over de rijke historie van dit gebied. Ook is er een leuke horecagelegenheid in de buurt om even bij te komen en te genieten van de omgeving.

De wandeling is geschikt voor jong en oud en biedt genoeg uitdaging en ontspanning voor een middagje in de buitenlucht. Geniet van het mooie Kempen~Broek en ontdek alle verborgen pareltjes op deze korte maar prachtige wandeling.

Natuur en recreatie IJzeren Man en Laurabossen – 6,1 km

Ontdek de perfecte combinatie van natuur en recreatie in het Stadswandelbos de IJzeren Man. Je vindt er bos, heide, stuifduinen, beekjes en vennen om te ontdekken. In de Laurabossen zijn er heuse zandduinen met karaktervolle bomen en restanten van heidevlaktes te vinden.

Volg de route van 6,1 km en kom langs alle hoogtepunten van het gebied. Begin je tocht bij de instapplaats De IJzeren Man of langs de Zuid-Willemsvaart bij Weert. Geniet van de natuur en de omgeving zonder een einde of stop te hebben!

Smeetshof Wandelroute: Bos, Moeras & Grensoverschrijdend Avontuur – 6,9 km

Ontdek het wandelgebied Smeetshof en laat je verrassen door de grenzeloze natuur. Bewonder de afwisselende landschappen van bossen, moerassen, weilanden en beken terwijl je letterlijk de grenzen tussen België en Nederland overstapt.

Deze route voert je langs het gebied dat vroeger deel uitmaakte van een groot moeras van 5000 hectare, samen met het Nederlandse Wijffelterbroek. Je krijgt daarbij de kans om te genieten van de prachtige natuur, die nog steeds overal aanwezig is.

Begin je wandeling bij instapplaats Smeetshoeve en volg de bordjes door het prachtige landschap. Vind rust bij een beek, in een weiland of op een bankje met een weids uitzicht. Een wandelroute die je zeker niet mag missen!

Wandelen in Moerassig De Krang – 3,2-12,4km

Ontdek het broedgebied van Weert met talloze vogelsoorten in het vochtige en bloemrijke graslandgebied van De Krang. Deze moerassige omgeving herbergt tevens diverse vlindersoorten. Begin je wandeling op het St. Cornelisplein in Swartbroek en kies uit verschillende routes tussen de 3,2 en 12,4 km. Geniet onderweg van de rust en stilte van de natuur.

Plaats een reactie