Waar let je op bij het aanschaffen van een backpack?

Ben je voornemens een flink eind te gaan wandelen, dan is een goede rugzak een absolute must. Alleen al als het gaat om het praktisch kunnen meenemen van een flesje drinken is dit enorm handig. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het niet bepaald handig is om een flesje of andere spullen continu vast te moeten houden. Toch zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden en is een rugzak voor school logischerwijs anders dan wanneer je gaat hiken of een normale wandeling door de natuur gaat maken. Omdat de keuze zo enorm is, hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee het vinden van een goede backpack een stuk eenvoudiger wordt.

Wat heb je te besteden

De prijzen voor een goede backpack kunnen nogal uiteen lopen. Dit heeft met name te maken met de kwaliteit van de tas, maar ook het formaat. Zo heb je tassen met een inhoud van 40, 60 of zelfs 80 liter. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een backpack, maar ook wanneer je een nieuwe crossbody tas dames wil kopen. Bepaal daarom vooral wat je budget is, zodat je op basis daarvan kunt gaan zoeken. Je hebt er niets aan dat je straks een prachtige tas hebt gezien, deze in de winkel ook hebt gedragen, maar blijkt dat deze ver boven je budget ligt. Handig is alleen wel om wat extra’s aan te houden, stel dat een tas een paar euro duurder is, dit geen probleem is.

Het doel van de tas

Een backpack is een rugzak, maar lang niet allemaal zijn ze hetzelfde. Zo is het dus wel handig vooraf even te kijken wat het doel van de tas is. Een backpack voor een trip naar Thailand zal aan andere eisen moeten voldoen, dan wanneer je voor een tas kiest die je af en toe tijdens een wandeling wilt kunnen dragen. Kijk daarom goed naar het type tas, het formaat en ook of deze waterdicht is ja of nee. Je zit er niet op te wachten dat je straks in de regen loopt en je tot de ontdekking komt dat niet alleen jij, maar ook de complete inhoud van je tas nat is geworden door de regen. Wat wel handig is, is om ook een telefoon tasje aan te schaffen, telefoon tasjes zijn ideaal om je telefoon en andere kleine spullen in te doen. Zo heb je beide handen vrij, maar heb je de belangrijkste spullen wel bij de hand.

Inhoud van de tas

Ga je een verre reis maken naar de andere kant van de wereld, dan is een grote backpack wel zo handig. Ben je voornemens een tas aan te schaffen die je kunt gebruiken voor wat eten, drinken en bijvoorbeeld een schoon shirt tijdens een wandeling in de bossen, dan volstaat een tas van vaak 40 liter. Kijk dus goed naar de inhoud van de tas, zodat je op basis van waarvoor je de tas wilt gaan gebruiken, wel voldoende ruimte hebt om alles mee te kunnen nemen.

Plaats een reactie