3 Tips voor een Wandelvakantie in Nederland (Met routes!)

Waar de een het liefst tijdens de vakantie niets doet en graag op het strand ligt, is de ander het liefst lekker actief bezig. Behoor jij tot die laatste groep, dan is een wandelvakantie in Nederland een absolute aanrader als je het ons vraagt.

Hoewel Nederland natuurlijk niet zo heel groot is, zijn er genoeg mooie natuurgebieden waar je de nodige kilometers kunt wandelen, zonder dat je je druk hoeft te maken of je dit deel al eens gezien hebt ja of nee. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je misschien niet zo goed weet waar je allemaal rekening mee moet houden, hebben we 3 tips voor je, voor wanneer je kiest voor een wandelvakantie in Nederland.

Kies de juiste bestemming

Voordat je begint met plannen, is het belangrijk om te bedenken welk deel van Nederland je wilt zien tijdens je wandelvakantie. Nederland heeft diverse regio’s die elk hun eigen unieke charme en landschappen bieden. Van de uitgestrekte duinen van Zeeland tot de groene heuvels van Limburg, er is voor elk wat wils. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over je accommodatie. Na een flinke wandeling is het namelijk wel fijn dat je goed tot rust kunt komen in een goed bed en ook even lekker kunt douchen. Neem daarom eens een kijkje op Villatent.nl voor luxe kampeervakanties door heel Nederland.

Als je houdt van rustige natuurgebieden, dan is de Veluwe een absolute aanrader. Dit nationale park staat bekend om zijn prachtige bossen, heidevelden en wilde dieren die je tijdens het wandelen misschien wel kunt spotten. Wil je liever de typisch Nederlandse polders en molens bewonderen? denk dus goed na over wat je graag zou willen zien, zodat jij je bestemming hier op aan kunt passen.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is belangrijk, dus al helemaal voor een geslaagde wandelvakantie. Zorg ervoor dat je beschikt over comfortabele wandelschoenen en kleding die geschikt zijn voor het Nederlandse weer. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je tijdens een wandeling verrast wordt door een regenbui. Daarnaast is het verstandig om een waterfles en wat te eten mee te nemen, zodat je onderweg energie kunt bijtanken, mocht dit nodig zijn.

Het voordeel aan Nederland, is dat je je om het kiezen van verschillende routes niet zo druk hoeft te maken. Nederland heeft namelijk een uitgebreid netwerk van wandelpaden, waaronder het bekende wandelknooppuntensysteem. Dit maakt het samenstellen van een eigen route een stuk gemakkelijker. Vooral in de huidige tijd, waarin we alles met onze smartphone doen, kun je natuurlijk ook gewoon een wandel app downloaden.

Geniet van een stukje cultuur

Nu weten wij ook wel dat Nederland niet heel groot is. Toch is het wel leuk om bijvoorbeeld in Friesland even stil te staan bij een stukje geschiedenis of wanneer je naar Drenthe gaat, een bezoekje te brengen aan de Hunebedden. Zo geniet je niet alleen van de natuur, maar zie je ook direct een stuk geschiedenis, waar je normaal gesproken niet zo snel en vaak komt.

Plaats een reactie