Tips voor een lange wandeling met je baby

Ben jij voornemen om een flink eind te gaan wandelen met je baby, dan zal je kleintje hier in eerste instantie niet zo heel erg veel van merken. Sterker nog, de kans dat ze door het geschommel in de kinderwagen al na een paar minuten in slaap vallen, is vrij groot kunnen we je verzekeren. Toch is het wel belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen, voor het geval je baby wakker wordt en misschien wel ineens trek begint te krijgen.

Daarom willen we graag een aantal handige tips met je delen, voor zowel ouder als kind voor wanneer je gezellig samen een eindje gaat wandelen. Hoewel de meeste moeders hier in de eerste paar weken na de bevalling nog niet aan moeten denken, zal er een keer een moment komen dat je met je kleine de deur uitgaat. Als het dan zover is, heb je in ieder geval alvast een aantal handige tips.

Kies het juiste moment

De meeste baby’s slapen zo tussen de 18 en 20 uur per dag. De kans dat je baby dus slaapt op het moment dat je wilt gaan wandelen, is vrij groot. Toch is het juist belangrijk om hier rekening mee te houden en te kiezen voor een moment waarop ze wakker zijn. Natuurlijk kan het voorkomen dat je baby tijdens het wandelen weer in slaap valt, maar om ze nu uit hun slaap te halen omdat jij toevallig even naar de supermarkt moet, gaat ook net even wat te ver. Vooral in de eerste paar jaren van het nog prille leven van je kind, zal alles in het teken van hem of haar staan. Een planning is goed, maar houd er rekening mee dat dit ook vaak niet helemaal gaat lukken.

Zorg voor een goedgevulde luiertas

Als er iets is wat je als jonge moeder altijd bij je moet hebben als je met je baby op pad gaat, is een goed gevulde luiertas. Heb je er nog geen een? Bestel dan vandaag nog een luiertas online, zodat je deze vaak al de volgende dag thuis hebt. Een luiertas is als het ware een hulppakket voor jou en je baby. Deze tassen zijn zo ingericht, dat ze voor alles een apart vakje hebben, zodat je niet eerst hoeft te zoeken. Stel dat je baby dan tijdens het wandelen ineens een vieze luier heeft, dan hoef je niet eerst de hele tas op de kop te zetten, maar kun je gemakkelijk een luier en een pak billendoekjes uit de tas halen.

Houd de temperatuur in de gaten

Wanneer je een flink eind wilt gaan wandelen, dan is het belangrijk dat je jezelf en ook je baby lekker warm aankleed. De stelregel is dan ook vaak om je baby een laagje meer kleding aan te trekken dan jijzelf hebt. Dus stel dat jij met alleen een trui naar buiten gaat, dan mag je baby er rustig nog een jasje over aan. Belangrijk is alleen wel dat je de temperatuur van je baby goed in de gaten blijft houden. Als volwassene krijg je het namelijk vanzelf warm als je lang genoeg wandelt. Voor een baby geldt dit natuurlijk niet. Handig is dus ook om van tevoren de kinderwagen op te warmen met een kruik, zodat je kleintje in een lekker warme bak komt te liggen.

Plaats een reactie