Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fietsendrager

Wanneer je regelmatig een flink stuk fietst, dan is het ook leuk om eens wat verder het land in te gaan. Nederland heeft namelijk zo ontzettend veel mooie fietsroutes, dat het ook zeker de moeite waard is om eens de auto te pakken en de fietsen op de fietsendrager te zetten om vervolgens naar het noorden van Nederland te rijden. Voor het zover is, is het wel belangrijk dat je een goede en vooral ook veilige fietsendrager gebruikt. Waar een normale fiets een gewicht heeft van rond de 10-12 kilo, is dit bij een e-bike al snel het dubbele. Dit en nog veel meer dingen zijn dus wel belangrijk om rekening mee te houden.

Juiste type fietsendrager

Als we het hebben over een fietsendrager, dan is het goed te weten dat er drie verschillende types zijn. Zo heb je dakdragers, trekhaakdragers en achterklepdragers. Stel dat je een auto via de zaak least, is het verstandig eerst even te kijken of de leasemaatschappij hierin iets kan betekenen. Vraag jij je af waarom kiezen voor zakelijke lease? Dan is het goed te weten dat dit zowel fiscaal als praktisch gezien de nodige voordelen heeft. Vaak kun je voor een paar euro per maand een fietsendrager leasen, zodat je deze niet ineens hoeft te betalen. Om je een idee te geven wat de belangrijkste verschillen zijn tussen deze drie, leggen we het je in het kort even uit:

Dakdragers

Dakdragers bevinden zich boven op je voertuig, zodat je ze veilig mee kunt nemen. Deze dragers zijn ideaal voor wanneer je een auto hebt zonder trekhaak. Het enige waar je wel even rekening mee moet  houden, is dat het net even wat lastiger is om de fiets te bevestigen op een dakdrager, maar ook daar is natuurlijk wel een passende oplossing voor.

Trekhaakdragers

Trekhaakdragers zijn populair omdat ze gemakkelijk te monteren en te gebruiken zijn. Ze worden bevestigd aan de trekhaak van je voertuig en bieden goede stabiliteit tijdens het rijden. Zorg ervoor dat je voertuig een geschikte trekhaak heeft voordat je voor deze optie kiest. Let ook goed op met maximaal belastbaar gewicht, aangezien een e-bike een stuk zwaarder is dan een normale fiets.

Achterklepdragers

Dit type dragers worden wat minder vaak gebruikt, maar zijn in bepaalde gevallen best handig. Bijvoorbeeld voor wanneer je snel bij de achterbak van je auto wilt kunnen. Deze drager zit namelijk op de achterklep, waardoor je gewoon bij de achterkant van je auto kunt. Het enige waar je wel even op moet letten, is dat dit type drager kan zorgen dat het zicht net even wat minder is.

Vergelijk verschillende dragers

Niet ieder type en model is hetzelfde. Je kunt namelijk wel kiezen voor een dakdrager, maar ook hier zijn er weer allerlei verschillende mogelijkheden. Het is dus vooral belangrijk om voor jezelf helder te hebben wat je precies zoekt, zodat je op basis daarvan op zoek kunt gaan naar de juiste fietsendrager. Je kunt beter even wat langer de tijd nemen, dan dat je een te overhaaste keuze maakt, waar je achteraf misschien wel spijt van krijgt.

Plaats een reactie