Wandelen in Heiloo: Top 5 Mooiste Wandelroutes

Heiloo is een pittoresk dorpje in Noord-Holland met de mooiste wandelroutes. Of je nu houdt van historie, natuur of beide, er is voor elke wandelliefhebber wel wat te vinden. Ontdek bijvoorbeeld de pelgrimsroute die door Heiloo en Egmond-Binnen loopt en je meeneemt langs historische plekken en mooie natuur.

Of kies voor de landgoederenroute en geniet van groene landschappen en ontspanning. En als je van duinlandschappen houdt, mag de wandeling door Six niet ontbreken op je lijstje. Kortom, Heiloo is de perfecte bestemming voor een heerlijke wandeling.

Gemarkeerde Wandelroutes in Heiloo

Pelgrimsroute Heiloo en Egmond-Binnen – 20 km

Drie putten, een klooster en Mariaverering
 • Tijd: 5.0 uur.
 • Afstand: 20 km.
 • Type: Wandelen.
 • Startpunt: Centraal Station Antwerpen
drie putten een klooster en mariaverering thumb

Ontdek de grootste Mariabedevaartsplaats in Nederland tijdens deze uitdagende pelgrimsroute. Volg de sporen van de Ierse monnik Willibrord die in 690 arriveerde in Heiloo om de lokale bevolking te bekeren.

Kom langs bij de Willibrordusput naast de Witte Kerk en ontdek de geneeskrachtige put bij de Adelbertusakker, waar de rechterhand van Willibrord predikte en werd begraven. Vergeet ook niet de Runxputte te bezoeken voor de Genadekapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood.

Daarnaast passeer je de St. Adelbertabdij in Egmond. Ontdek de geschiedenis van het christendom in Nederland terwijl je geniet van het prachtige landschap. Start bij station Heiloo en volg de route om weer terug te keren op dezelfde plek.

Wandelen door de duinen: OV-stapper Texel – 23 km

OV-stapper Texel 1
 • Tijd: 6 uur.
 • Afstand: 22 km.
 • Type: Lineair.
 • Startpunt: Station Den Helder, Middenweg 176, 1782 BL Den Helder
ov stapper texel 1 thumb

Laat je betoveren door de prachtige duinen tijdens de OV-stapper Texel wandelroute. Deze route van 23 km voert je door het Nationaal Park Duinen van Texel, waarbij je onderweg kunt genieten van de diverse flora en fauna.

Je start in Den Hoorn en wandelt via de oude kerk naar de duinen. Tijdens de route kom je onder andere langs De Slufter, een uniek natuurgebied waar eb en vloed vrij spel hebben. Geniet van de vergezichten over de Noordzee en ontdek de vele vogelsoorten die het eiland rijk is.

De OV-stapper Texel biedt een afwisselende route, van bospaadjes langs luxe villa’s tot open duinlandschap en brede stranden. Onderweg zijn er diverse plekken waar je kunt uitpuffen en iets kunt drinken of eten. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen, want er zijn genoeg vogels te spotten!

Wandeling Six: Prachtige duinlandschappen – 14 km

Rondwandeling duinen van Six
 • Tijd: 3 uur.
 • Afstand: 14 km.
 • Type: Natuurwandeling.
 • Startpunt: Parkeerplaats bij de ingang van de Duinen van Six
rondwandeling duinen van six thumb

Ontdek de schitterende duinen van Six met deze rondwandeling van 14 km. Laat je betoveren door de bijzondere flora en fauna, zoals duinroosjes en konijnen. Geniet onderweg van de adembenemende uitzichten over de zee en de duinen.

De route loopt onder andere langs de kustlijn van Egmond aan Zee en de gezellige plaatsen Schoorl en Bergen. Vergeet niet te pauzeren bij een van de gezellige strandpaviljoens voor een verfrissend drankje of een hapje.

De wandeling start en eindigt bij het station van Egmond aan Zee en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Een prachtige tocht die je niet wilt missen.

Wandelen in Heiloo: de landgoederenroute – 7 km

Wandelen in Heiloo: de landgoederenroute
 • Tijd: 1.8 uur.
 • Afstand: 7.38 km.
 • Type: Gesloten route.
 • Startpunt: Station Heiloo
wandelen in heiloo de landgoederenroute thumb

Volg de groene pijlen van het Wandelnetwerk Noord-Holland om Landgoed Ter Coulster en Nijenburg te bewonderen. Wandel langs mooie landhuizen en geniet van het prachtige uitzicht over weilanden en bossen. Maak onderweg een tussenstop bij Landgoed Willibrordus om op te warmen in de theeschenkerij. De route eindigt weer bij Station Heiloo, maar je kunt nog een extra stukje lopen door het Heilooer bos. Een perfecte wandeling voor een dagje uit in Noord-Holland!

Landgoederenroute eindigt: Groen & Ontspanning – 7 km

Einde Landgoederenroute
 • Tijd: 1.8 uur.
 • Afstand: 7 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Onbekend (er is alleen informatie gegeven over de regio)
einde landgoederenroute thumb

Het einde van de Landgoederenroute is verrassend dichtbij het station. Na 4 kilometer lijkt het erop dat je alweer terug bent bij het beginpunt, maar er is nog veel meer wandeling te genieten. Neem een pauze voor de lunch en wandel verder het Heilooer bos in, waar je omringd wordt door de natuur.

Tijdens deze ontspannende wandeling van ruim 7 km maak je kennis met de groene omgeving, met ongerepte natuur en talloze prachtige bossen. Dit is het perfecte teken van rust in dit hectische dagelijks leven. Zodra je op deze wandelroute bent bent, zal je vergeten dat de buitenwereld nog bestaat. Geniet ervan!

Plaats een reactie