Wandelen in Beekbergen [Gemarkeerde Wandelroutes]

Ben je op zoek naar een mooie wandelroute in de natuur rondom Beekbergen? Ik deel vandaag zes bewegwijzerde wandelroutes die je meenemen langs prachtige landschappen en door uitgestrekte bossen en beekdalen. Ontdek de bezienswaardigheden van deze parel op de Veluwe!

Waar staat het Gelderse Beekbergen om bekend?

Beekbergen is een klein dorp in de Veluwe, omringd door groene heuvels, beboste gebieden en kabbelende beekjes. Het gebied is een mooie combinatie van enken, bossen en beekdalen, wat resulteert in een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna. Er zijn zes bewegwijzerde wandelroutes waar je uit kunt kiezen, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Vergeet niet om je wandelschoenen aan te trekken en je camera mee te nemen voor deze onvergetelijke wandelingen!

Gemarkeerde Wandelroutes door Beekbergen en omgeving

Bekbergerpad: Beekdal, Enken en Bossen – 9 km

Bekbergerpad
 • Tijd: 2.2 uur.
 • Afstand: 9 km.
 • Type: Klompenpad.
 • Startpunt: Bushalte Beekbergen, Arnhemseweg
bekbergerpad thumb

Wandel langs het afwisselende buitengebied van Beekbergen en ontdek het beekdal, historische enken en oude Veluwse bossen. Start en eindig bij De Ruitersmolen, volg de groene markering in de vorm van een klomp of de Klompenpaden app en geniet van de natuurlijke schoonheid van dit gebied. Ideaal voor een rustig dagje uit en om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Bekbergerpad: Enk, Bos en Beekdal – 9 km

Bekbergerpad
 • Tijd: 2.2 uur.
 • Afstand: 9 km.
 • Type: Klompenpad.
 • Startpunt: Bushalte Beekbergen, Arnhemseweg
bekbergerpad thumb

Ontdek het afwisselende buitengebied van Beekbergen via het groene klompenpad. Wandel langs historische enken, oude Veluwse bossen en door het prachtige beekdal. Start en eindig bij De Ruitersmolen en laat de groene markering je de weg wijzen. Vergeet niet om de Klompenpaden app te downloaden voor nog meer informatie en bezienswaardigheden onderweg. Een mooie en ontspannende wandeling voor jong en oud.

Landgoed Bruggelen: Bos, Dieren & Paddenstoelen – 4/7 km

Landgoed Bruggelen
 • Tijd: 1.0 uur, 3.5 uur.
 • Afstand: 4 km of 14 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Onbekend
landgoed bruggelen thumb

Verken de prachtige bossen van Landgoed Bruggelen, beheerd door Gelders Landschap (GLK). Het gevarieerde landschap biedt naald- en loofbossen, heideveldjes en stuifheuvels met ‘eikenstrubben’. Bewonder de grillige, knoestige en gedrongen eikenstammen en vergeet niet te zoeken naar de rijke paddenstoelenflora.

Ontmoet de vaste bewoners van het gebied, zoals edelherten, reeën, zwijnen, vossen, dassen en diverse vogelsoorten. Er zijn drie wandelroutes, kies de blauwe paaltjes voor een route van 4 km of de zwarte paaltjes voor een route van 7 km. Combineer de routes voor een totale afstand van ongeveer 11 km.

De route start en eindigt bij Landgoed Bruggelen en is een geweldige ervaring voor natuur- en dierenliefhebbers.

Landgoed Bruggelen: Natuur en Wilde Dieren – 4 km

Landgoed Bruggelen
 • Tijd: 1.0 uur, 3.5 uur.
 • Afstand: 4 km of 14 km.
 • Type: Wandeling.
 • Startpunt: Onbekend
landgoed bruggelen thumb

Ontdek het gevarieerde landschap van Landgoed Bruggelen tijdens deze 4 kilometer lange wandelroute. Je wandelt door naald- en loofbossen en over stuifheuvels met grillige, knoestige en gedrongen eikenstammen, waar regelmatig wilde dieren zoals edelherten, reeën en zwijnen te zien zijn.

Onderweg kan je ook genieten van de rijke paddenstoelenflora en de vele vogels die hier leven. De wandelroute start en eindigt bij Landgoed Bruggelen en is aangegeven met blauwe paaltjes.

Spelderholtroute: Enken en Natuur – 5 km

Wandel langs de oude landbouwgronden rondom Beekbergen en ontdek de hoog gelegen enken en het diverse landschap van weilanden en beken. Start en eindig de route op het parkeerplaatsje tegenover Hotel Restaurant De Smittenberg. Volg de beschrijving op de website of gebruik de IVN Routes app voor een gemakkelijke navigatie. Geniet van de rust en natuur om je heen tijdens deze mooie wandeling.

Spelderholtroute: Enken en Landschap – 5 km

De Spelderholtroute is een prachtige wandeling langs oude landbouwgronden, ook wel enken genoemd, rondom Beekbergen. Geniet van adembenemende uitzichten op het landschap en neem de tijd voor een picknick op de hoger gelegen delen van de enken.

Tussen de enken door stroomt de Oude Beek, wat een extra dimensie geeft aan deze wandeling. Start en eindig bij het parkeerplaatsje aan de hoek van de Arnhemseweg en de Engelanderweg, tegenover Hotel Restaurant De Smittenberg.

Volg de routebeschrijving op de website of download de IVN Routes app. Mis deze kans niet om te wandelen door een historisch en prachtig landschap.

Plaats een reactie