Zo ga je voorbereid op reis

Al een hele tijd leef je er naar toe: die droomreis waarvan je al zo lang hoopte hem ooit te maken. Je hebt de tickets en het hotel geboekt, klaar om te vertrekken dus! Maar heb je nu ├ęcht overal aan gedacht? Van belangrijke documenten zoals je paspoort tot het afsluiten van een reisverzekering; hier lees je alle tips om ervoor te zorgen dat jij onbezorgd en voorbereid op reis kunt.

Sluit een reisverzekering af

Een reisverzekering afsluiten is een onderdeel van de reis die je niet moet vergeten. Tijdens je reis ga je gegarandeerd activiteiten ondernemen, de een iets risicovoller dan de ander. Daarnaast komt het met regelmaat voor: je raakt je bagage kwijt op je reis. Ook dan scheelt het een hoop onnodige kosten wanneer de verloren spullen vergoed worden door de verzekering. Ook is het verstandig om je te laten dekken voor onvoorziene kosten voor medische hulp en vervoer, zodat je gegarandeerd veilig op reis gaat. Ga je extreme sporten beoefenen gedurende jouw reis? Dan is het verstandig om de verzekering extra uit te breiden. Denk hierbij aan activiteiten zoals het beklimmen van bergen, paragliden en andere risicovolle sporten.

Denk aan je documenten

Naast het afsluiten van een reisverzekering moet je ervoor zorgen dat je al je documenten hebt. Voor je paspoort geldt (afhankelijk van het land van bestemming) vaak dat deze nog op zijn minst 6 maanden geldig moet zijn. Controleer dit dus goed en vraag op tijd een nieuwe aan, mocht dit nodig zijn. Check daarnaast ook of er een visumplicht geldt in het land waar je naartoe gaat en controleer of je hiervoor een permanente of tijdelijke visa nodig zult hebben. Soms is het mogelijk om direct bij aankomst een visa aan te vragen, maar dit is lang niet altijd het geval. Regel het dus bij voorkeur van tevoren, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Met de auto op reis

Als laatste is je rijbewijs natuurlijk ook van belang wanneer je van plan bent een auto te gebruiken. In sommige landen heb je hier een internationaal rijbewijs voor nodig. Deze kun je gewoon kopen, maar het is wel belangrijk om ook je Nederlandse rijbewijs mee te nemen op reis. Wil je op reis een auto huren? Regel dit dan ook van tevoren. Vaak ben je veel voordeliger uit, maar ook is de kans groter dat je een auto kunt huren die past bij jouw wensen. Zo hoef je jezelf straks niet met vijf man en bagage in een kleine hatchback te proppen. Controleer daarbij direct even of het bedrijf goed bekend staat. Door deze tips te volgen kun je straks onbezorgd op reis!

Plaats een reactie