Op vakantie met de Fatbike [Trend 2024]

Wanneer het zomerse seizoen weer op komst is en de temperaturen langzaam maar zeker stijgen is het moment weer aangebroken om na te denken over het plannen van leuke vakanties. Sinds vorig jaar is de fatbike extreem gestegen in populariteit – dat betekent dat ook vakanties op de fatbike populairder worden.

Als je op vakantie gaat heb je altijd wel een aantal nodige voorbereidingen die je vooraf moet doen en een paar dingen die je in je hoofd moet houden. In dit artikel geef ik een paar tips voor een fatbike-vakantie!

Je bestemming

Bij het plannen van de vakantie wil je natuurlijk een plek kiezen die geschikt is voor een Fatbike. Natuurgebieden zijn goede opties, omdat de Fatbike op diverse terreinen toch grip heeft. Een elektrische Fatbike kopen, dat is een goede zaak. Maar de volledige potentie uit deze aankoop halen is weer een hele andere zaak. Test de fatbike uit en probeer diverse terreinen te trotseren. Zorg wel dat je vakantiebestemming een plek heeft waar de Fatbike veilig kan opladen!

De weersomstandigheden

Op vakantie wil je in principe altijd mooi weer hebben; een mooi zonnetje op je kop en een rustgevend briesje klinkt als muziek in de oren. Maar het weer hebben wij helaas niet in de hand. Het is daarom erg verstandig om van tevoren de weersomstandigheden te bekijken, zodat je de nodige voorbereidingen kunt doen, zoals het dragen van een regenjas en -broek in het geval dat het regent, of het dragen van een petje en zonnebril als er een mooi zonnetje wordt verwacht.

Routeplanning

Het is erg akelig om tijdens je vakantie de weg kwijt te raken; dat belemmert je vakantie en zorgt voor veel stress. Plan van tevoren daarom welke routes je eventueel zou willen afleggen. Zou je liever op diverse bospaadjes willen rijden, of ervaar jij meer plezier door het zandige strand te trotseren? Vogel het van tevoren uit en heb een zorgeloze vakantie! 

Uitrusting

Natuurlijk kun je op een avontuurlijke vakantie niet vergeten om de juiste uitrusting mee te nemen. Denk dan aan een flesje water om gehydrateerd te blijven of om even af te koelen, of je zonnebril/pet. Maar, omdat je met de Fatbike van plan bent om op vakantie te gaan, moet je ook denken aan bijzondere voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO-kit voor het geval je jezelf bezighoudt, of een reparatieset voor fietsen, voor het geval dat de fatbike schade beschadigt.

Plaats een reactie