De perfecte fietsroutes voor je elektrische fiets

Nederland heeft veel te bieden: met verschillende landschappen en de mooiste steden kun je hier heerlijke fietstochten maken. Vooral met behulp van een elektrische fiets kun je mooie lange routes ontdekken.

Het fietsen over deze prachtige routes is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar zeker ook voor de mentale gezondheid: dankzij het inademen van frisse lucht en het genieten van de zon zul je je een stuk beter voelen. Hou jij van fietsen en ben je benieuwd naar wat Nederland allemaal te bieden heeft? Probeer deze prachtige fietsroutes dan zeker een keer uit!

Route 1: Ontdek de Utrechtse Heuvelrug

De eerste route is perfect voor iedereen die van een wisselend landschap houdt. Bij deze route, die zo’n 35 kilometer lang is, fiets je door de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Hier wisselen bossen en heide elkaar af en fiets je voor een deel over heuvels. Met de beste elektrische fiets is dit natuurlijk geen probleem. Ook bezoek je de Pyramide van Austerlitz en fiets je via het landgoed Den Treek-Henschoten door Woudenberg en Leusden. Bij deze route kom je langs verschillende historische punten, maar ook langs restaurants, cafés en laadpunten, zodat je jouw fiets makkelijk even kunt opladen.

Utrechtse Heuvelrug fietsen

Route 2: Fiets langs de kust

De tweede route loopt langs de Nederlandse kustlijn. Je fietst hierbij door prachtige dorpjes en langs interessante bezienswaardigheden. Deze route is meerdere honderden kilometers lang en logischerwijs dus niet geschikt om volledig af te leggen in een dag. Wel maakt het de perfecte fietsvakantie, of je kunt ervoor kiezen om een deel van deze route af te leggen. Wel is dit een wat zwaardere route: je fiets natuurlijk langs de kust, waar de wind een stuk steviger zal zijn dan in het binnenland. 

Route 3: Een route door het noorden

De derde fietsroute loopt dwars door Drenthe. Perfect wanneer je in het noorden van het land woont dus. Deze route loopt door de bossen, maar ook langs heides en zelfs hunebedden. Je komt daarbij langs de twee bekendste hunebedden van Nederland, namelijk D17 en D18. Deze route is zo’n 48 kilometer lang. 

Route 4: Ontdek de Veluwe

De laatste route gaat dwars door de Veluwe. Zo bezoek je Radio Kootwijk en fiets je langs allerlei culturele en historische bezienswaardigheden. In de prachtige bossen kom je mogelijk edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen en zelfs roofvogels tegen. Daarnaast liggen er ook verschillende zandverstuivingen in dit stuk bos, sommige met fietspaden erdoorheen. Een prachtige route met een goede uitdaging, want je zult de nodige heuvels tegenkomen. Kortom, een goede route voor fietsers met een liefde voor natuur. 

Plaats een reactie