De beste apps voor Fietsroutes (Update 2024)

Als je fietst, mag je niet je mobiel gebruiken. Je kunt dus ook niet tijdens het fietsen Big Bass Bonanza spelen op je smartphone, maar dit is wel toegestaan voordat je vertrekt of tijdens je pauze. Natuurlijk kun je dan ook apps gebruiken die handig zijn voor fietsers. Je kunt hiermee bijvoorbeeld even controleren of je nog steeds de route correct volgt, maar je kunt ook je training en conditie bijhouden met zo’n applicatie op je mobiel. We raden je dan ook aan om de onderstaande apps te downloaden op je smartphone voordat je op je fiets vertrekt. 

Wikiloc

Een app en een website gemaakt in Spanje met meer dan 21 miljoen routes uit 190 landen, gedeeld door bijna 8 miljoen gebruikers en met vanaf vandaag meer dan 38 miljoen foto’s. Het is eenvoudig en zeer functioneel als het gaat om het delen, zoeken, filteren en downloaden van routes vanaf mobiele telefoons en andere apparaten, waardoor het een van de populairste apps is voor fietsen en fietstochten. Het is gratis en beschikbaar voor iOS en Android. De premiumversie omvat offline navigatie, directe download naar compatibele GPS-apparaten, live volgen om je positie te delen met wie je maar wilt, browsen zonder advertenties en andere functies.

Strava

Strava is gratis en beschikbaar voor Android en iOS. Het enige wat je hoeft te doen is een gebruikersprofiel aan te maken en dit op je mobiele telefoon te gebruiken door je activiteit te registreren (Bluetooth-sensoren zijn niet compatibel met de app) of, gebruikelijker, door de app te koppelen aan een smartwatch of een GPS-fietscomputer. Je kunt andere gebruikers volgen, ze “kudos” geven voor hun activiteiten en je tijden in de segmenten vergelijken met andere fietsers. Dat zijn de kenmerken die Strava tot de Facebook van de wielersport hebben gemaakt. 

TrainingPeaks

Als pure prestatietraining jouw ding is, dan zijn de website en app van TrainingPeaks wat je zoekt. Om alle informatie die de app biedt correct te analyseren, heb je enige voorkennis en expertise nodig. Daarom wordt deze veel gebruikt door professionele coaches. Leer en doe je onderzoek om het meeste uit elke pedaalslag te halen door je prestaties te beoordelen en te analyseren om trainingen te plannen en te organiseren. Het is gratis beschikbaar voor iOS en Android. De gratis versie biedt niet alle tools en functies van de betaalde versie die door veel professionele trainers, fietsers en triatleten wordt gebruikt.

Garmin Connect

Garmin toestellen worden veel gebruikt door fietsers en de app, gratis voor zowel Android als iOS (er is ook een website), is een must als je je Garmin aan je mobiele telefoon wilt koppelen om je activiteit te bekijken en te analyseren. De applicatie is eenvoudig, intuïtief en biedt veel functies gericht op training en prestaties. Het is ook compatibel met andere apps zoals Strava, Wikiloc of TrainingPeaks. Ook de sociale component zit in de applicatie: je kunt andere gebruikers volgen, met ze communiceren en hun trainingen en routes bekijken. Je kunt ook meedoen aan uitdagingen of groepen, teams samenstellen, medailles winnen en nog veel meer. Als je graag op ontdekkingstocht gaat, kun je ook routes aanmaken, al is deze functie niet bepaald het hoogtepunt van de app.

RoadID

Als je wilt dat je familie of vrienden met een gerust hart gaan fietsen, download dan RoadID op je Android- smartphone of iPhone . Met deze app kun je je positie in realtime delen met wie je maar wilt. Je kunt ook noodnummers, je bloedgroep, informatie over allergieën, ziekten of gezondheidsproblemen toevoegen. Bovendien is het niet alleen handig als je gaat fietsen, wandelen of de hond uitlaten, maar ook als je kinderen alleen naar school gaan of een andere soortgelijke situatie.

Plaats een reactie