De beste carnavalfeesten ter wereld  

Als carnaval elk jaar weer plaatsvindt, barsten steden over de hele wereld los in een spektakel van kleur en textuur die zo levendig zijn dat het voelt als een droom. Maar de festiviteiten zijn heel echt en vinden overal plaats, van Rio de Janeiro tot Calabar, Nigeria tot het centrum van Toronto, waar parades het verkeer een dag of twee kunnen stilleggen. Ook in Nederland wordt carnaval her en der gevierd. Ga je naar zo’n feest? Koop dan snel je carnavalskleding en de tickets voor de volgende feesten! 

Rio de Janeiro in Brazilië

Niemand geeft een feest zoals Brazilië, en er is geen Braziliaans feest zoals Rio Carnaval. Het is ’s werelds grootste carnavalsviering, die miljoenen deelnemers trekt voor een week vol explosief, flamboyant, samba-schuddend plezier. Er zullen gedurende de week talloze evenementen plaatsvinden, waaronder informele straatfeesten en de officiële Sambodrome-parade (zorg ervoor dat je voor de laatste tickets van tevoren koopt). Houd er rekening mee dat de temperatuur in februari warm en vochtig is, maar dat lijkt lokale bezoekers er nooit van te weerhouden om volledige Halloween-achtige kostuums te dragen.

Oruro in Bolivia

Het belangrijkste carnavalsevenement van Bolivia viert de inheemse cultuur en is een eerbetoon aan de Maagd van Candelaria. Het duurt ongeveer 10 dagen en de lokale bevolking viert het groots met maskers, textiel en kleurrijk borduurwerk. Om een ​​goed beeld te krijgen van de optredens, kun je het beste een kaartje kopen, dat je kunt kopen bij een van de kraampjes bij de route van de parade. Het is de droom van elke cultureel antropoloog en fotograaf, want de straten van Oruro barsten uit van processies van interpretatieve volksdansen in duivelskostuums, bekend als de Diablada (verwacht duizenden mensen met gehoornde maskers, fluwelen capes en glinsterende borstplaten). 

New Orleans in de Verenigde Staten

Mardi Gras van Fat Tuesday heeft een reputatie als Amerika’s ultieme straatfeest, maar New Orleans krewes (sociale organisaties die feesten en ballen plannen) vieren het hele jaar door met parades, vooral in de weken voorafgaand aan het jaarlijkse evenement. De parades vinden plaats in verschillende straten in NOLA en het is belangrijk om te weten welke routes bedoeld zijn om te wandelen en welke alleen voor de praalwagens zijn om langs te rijden. 

Santa Cruz de Tenerife in Spanje

Op zoek naar een feest van een week? Ga naar Santa Cruz de Tenerife, waar de straten negen dagen lang barsten van de uitbundige feesten tijdens Carnaval, met uitbundig gepluimde kostuums en gemaskerde feestvierders. Er is ook de belangrijke jaarlijkse selectie van Carnival Queen, een van de belangrijkste evenementen, waarbij kandidaten rondparaderen op een podium in de meest glamoureuze en zware kostuums in de hoop de kroon te winnen. Deze viering is na de blockbuster-evenementen van Rio de Janeiro de tweede. Iedereen wordt aangemoedigd om zich te verkleden en mee te doen. 

Venetië in Italië

Carnevale in Venetië is beslist exclusiever dan zijn tegenhangers op het westelijk halfrond, met  minder straatgekte en meer privégala’s en ballen (tickets kunnen worden gekocht op de officiële website van het festival), waar van je wordt verwacht dat je arriveert in een over-the-top origineel kostuum of masker. Casual kijkers kunnen hun kostuums en andere accessoires kopen bij lokale straatverkopers. Een van de meest iconische kostuumstukken zijn de gezichtsmaskers, die afkomstig zijn van de oude Griekse en Romeinse festivals, waaronder de Bauta, een populair wit masker met een vierkante kaaklijn en geen mond.

Plaats een reactie