Dit zijn de mooiste wandelgebieden van Griekenland

Bij het plannen van een wandelvakantie komt Griekenland misschien niet direct in je op. Het Zuid-Europese land staat vooral bekend bij de zonaanbidders, maar heeft ook de wandelaars heel veel te bieden. Het is wel zaak om goed na te denken over het moment waarop je de reis gaat ondernemen. In de zomer kan de temperatuur er gemakkelijk oplopen tot rond veertig graden Celsius en dat is niet het meest ideale wandelweer. Dat hoeft overigens geen probleem te zijn, als je een vroege vogel bent. Je kunt dan in alle vroegte de wandelschoenen aantrekken en je kilometers maken. Dan heb je daarna de tijd om lekker te luieren en wat van de plaatselijke cultuur op te snuiven.

Alles wat je als wandelaar zoekt

Griekenland is een land met prachtige natuur, maar ook een land voor folklore en schitterende architectuur. In de kleine dorpjes zie je mensen nog vaak in klederdracht lopen en de bossen, rotspartijen en kustlijnen zijn vaak adembenemend mooi. Daar komt bij dat vliegen van Amsterdam naar Athene met Transavia prijstechnisch gezien zeer aantrekkelijk is. Als wandelaar kun je ervoor kiezen om een vaste uitvalsbasis te regelen of je van dorp naar dorp te verplaatsen, Er zijn voldoende kleinschalige accommodaties te vinden waar je terecht kunt om de nacht door te brengen.

Karpathos: ongerepte natuur

Het eiland Karpathos wordt door kennis genoemd als beste keus wanneer je wilt gaan wandelen in Griekenland. Een goede conditie is wel vereist, want het landschap is hier bergachtig. Je bent hier echt even weg van de massa en je kunt daardoor helemaal tot jezelf komen. Op Karpathos zijn diverse wandelroutes uitgezet, die in lengte variëren van vier tot ongeveer zestien kilometer.

Samos: het groenst van allemaal

Zonder de andere Griekse eilanden tekort te doen, kunnen we wel stellen dat Samos het groenste eiland van allemaal is. Hier groeien meer dan veertienhonderd zeldzame plantensoorten, met name aan de noordkant van het eiland. Verder vind je hier ook prachtige waterrijke gebieden waar de flamingo’s hun domein hebben.

Korfoe: een bijzondere route

De Corfu Trail is een wandelroute van 220 kilometer, die van noord naar zuid over dat hele eiland loopt. Prachtige zandstranden, talrijke olijfboomgaarden en ruige kloven kun je op deze bestemming verwachten. De wandelpaden van deze unieke route zijn al eeuwenoud: ze werden vroeger door de dorpelingen gebruikt om naar de kloosters en akkers te gaan.

Plaats een reactie