De mooiste Europese landen voor een wandelvakantie

Waar sommige mensen op vakantie niets liever doen dan hele dagen op het strand bakken, zijn anderen liever lekker actief bezig. Wandelen is voor veel mensen bij uitstek de manier om te ontspannen. Dit zijn de beste Europese landen voor ideale wandelvakanties.

Schotland

Schotland staat bekend om zijn wilde natuur. Op sommige plekken mag je hier ook nog steeds wildcamperen. Dicht bij de grens met Engeland vind je prachtige groene omgevingen en naarmate je wat verder de Highlands in gaat, wordt de omgeving ruiger en meer bedoeld voor de ervaren wandelaar. Ook de ruige Schotse kust is de moeite van een stevige wandeling meer dan waard.

Zweden

Ook Scandinavië staat bekend om zijn prachtige natuur. In Zweden vind je nog veel onaangetaste bossen, waar de natuur gewoon haar werk doet. Je kunt een mooie camper kopen bij booijcampers.nl, op zoek gaan naar een  camping in de natuur en vanuit daar prachtige wandelingen maken. Laat je wel leiden door een gids, want Zweedse mensen staan nog ontzettend in contact met de natuur en kunnen je van alles vertellen over de flora en fauna die jullie onderweg tegenkomen. Als je gaat rond de schemering loop je ook nog eens de kans dat je allerlei interessante dieren treft zoals elanden.

België

Hoewel België pal naast ons ligt, vinden we in ons buurland al een adembenemende verandering van omgeving die zorgt voor een fantastische wandelervaring. De mooie natuur van de Belgische Ardennen is een fantastische plek om heerlijk te wandelen en je op een mooie camping of fijn huisje even lekker terug te trekken in de natuur. Ook stikt het in de Belgische Ardennen van andere leuke en spannende outdoor-activiteiten. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een paar mooie grotten of huur voor een dagje een kajak.

Slovenië

Tot slot mag Slovenië absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Tot voor kort was dit land nog niet zo populair, maar de laatste jaren ontdekken meer en meer toeristen de pracht van de weelderige natuur in dit balkanland. Slovenië is rijk aan prachtige heldere meren, natuurparken en grotten en het voordeel is dat het hier nog niet zo afgeladen is met toeristen als bijvoorbeeld de Belgische Ardennen. Tegelijkertijd is het ook nog niet zo heel erg ingericht op toeristen, dus lees je op voorhand goed in en ga op zoek naar een fijne camping in de buurt van de natuur.

Plaats een reactie